Asus, ZenWatch 2 ile Apple Watch’ı taklit mi etti?

ASUS ZenWatch 2

Akıllı saatlerin kullanılabilirliklerinin sorgulandığı bir ortamda üreticiler ardı ardına yeni nesil akıllı saatlerini piyasaya sunuyorlar. Giyilebilir ürünler kullanıcıların ihtiyacını karşılamak için mi üretiliyor yoksa bu bir trend mi ve firmalar bu trende uymak için mi bu ürünleri pazara sunuyor bunu önümüzdeki günlerde anlayabileceğiz.

Özellikle akıllı saatlerin hemen hemen hepsinin “şarj sorunu yaşatan bir ürün daha” olarak algılanmasının önüne geçmek ise bu pil güçleri ile neredeyse imkansız bir durum gibi görünüyor.

ZenWatch 2

 

Tayvanlı teknoloji devi Asus‘ta Computex 2015 fuarı dahilinde yeni nesil akıllı saati ZenWatch 2’yi tanıttı. Bu tanıtmanın ertesindeyse özellikle tasarım ve malzeme benzerliği ile “Apple Watch taklidi” eleştirileri almaya başladı.

Asus, Apple Watch ile aynı (42 mm) büyüklükte bir saat yaptı ve özellikle kordon tarafında da neredeyse aynı tasarım ve malzeme kalitesini kullandı. Bu da ZenWatch 2’nin Apple Watch ile karşılaştırılmasına sebep oldu.

Aşağıdaki videoları izledikten sonra Asus ZenWatch 2’nin Apple Watch kopyası olup olmadığını kararını siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz.

 Hackerlere Cazip Görünmekten Vazgeçin!