Samsung Galaxy S20 ile beklentileri karşılayabilecek mi?

Galaxy S20

#İŞBİRLİĞİ

Samsung’un önümüzdeki ay tanıtacağı Galaxy S20 modelleri genel anlamda beklentileri karşılayabilecek mi? İşte S20 modelleri hakkındaki tüm detaylar.

Hali hazırda akıllı telefon pazarının zirvesinde yer alan Samsung yeni S serisi modellerini önümüzdeki ay düzenleyeceği özel etkinlikle tanıtacak. Hatırlanacağı üzere Güney Koreli şirket geçtiğimiz yıl da aynı tarihlerde bir etkinlik düzenlemiş ve Galaxy Fold modeli ile S10 serisini tanıtmıştı.

Bu yıl isim tarafında bir değişikliğe giden Samsung S serisini 20 ile devam ettirme kararı aldı. En azından şimdiye kadar sızdırılan söylentiler bu yönde. Ayrıca modeller arasında “ultra” takısı alacak bir cihaz da mevcut.

Peki gelelim asıl konumuza. Samsung’un yeni amiral gemisi modelleri beklentileri genel anlamda karşılayabilecek mi?

Galaxy S20

Galaxy S20 Şubat’ta tanıtılacak

Az önce de belirttiğimiz üzere Samsung yeni amiral gemisi modellerini önümüzdeki ay yani Şubat’ta tanıtacak. Telefonun satışa sunulması ise Mart ya da Nisan ayında olacak. Fakat genel kanı cihazların Mart ayında Güney Kore’de, Nisan ayında ise global pazarda satışa sunulacağı yönünde.

Geçtiğimiz yıl çıkan S serisi modelleri genel anlamda beklentileri karşılamıştı. Yeni bir tasarım çizgisi, tatminkar kameralar ve tabi ki güçlü bir teknik donanım.

Bu sene çıkacak olan S20 modellerinde de benzer bir tablo bizleri bekliyor olacak. Samsung geçtiğimiz yıl geçiş yaptığı delikli ekran tasarımını bu yıl da devam ettirecek. Bu tasarım çizgisi genel hatlarıyla kullanıcılardan olumlu yorumlar aldığı için Güney Koreli şirketin herhangi bir alternatife yönelmeye ihtiyacı yok.

Öte yandan teknik donanım kısmında da her zaman olduğu gibi üst seviye malzemeler kullanıcıları bekliyor olacak.

Galaxy S20

Güçlü, şık ve kullanışlı

Samsung’un yeni amiral gemisindeki en önemli değişiklik kamera tarafında olacak. 4’lü ana kamera modülüne geçiş yapan Güney Koreli şirket dikdörtgen şeklinde bir kurulumla karşımıza çıkacak. En azından şimdiye kadar sızdırılan bilgiler bu doğrultuda.

Galaxy S20 modelleri ABD ve Çin’de Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 865 yonga setinden güç alırken, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu diğer ülkelerde ise Samsung üretimi Exynos 990 ile gelecek.

Genel olarak bu iki yonga arasında önemli bir performans farkı bulunmayacaktır. Bulunsa bile Samsung yazılım desteğiyle iki telefonun performansını birbirine yakın bir çizgiye getiriyor.

Samsung Galaxy S20 Plus

Kısaca özetlemek gerekirse, şimdiye kadar sızdırılan bilgiler doğrultusunda S20 modelleri genel anlamda kullanıcılarını tatmin edecek özelliklere sahip.

Elbette burada belirleyici olan temel unsur S20’nin fiyatı olacak. Malum son dönemde amiral gemisi modelleri hayli yüksek fiyatlardan satışa sunulmaya başlandı. Dolayısıyla S20’nin etiket fiyatı da kullanıcılar için büyük önem arz ediyor.

Eğer Samsung marka itibari gibi kriterlere takılıp, telefonun fiyatını uçurmazsa hatırı sayılır bir müşteri kitlesine ulaşabilir. Yine de bekleyip göreceğiz.

iPhone 12 özellikleri ve çıkış tarihi için tıklayın