Galaxy S10+ maliyeti ortaya çıktı! S9+’dan daha ucuz

galaxy s10 maliyeti 1

Samsung’un kısa süre önce satışa sunduğu amiral gemisi modeli Galaxy S10+ maliyeti ne kadar? İşte bu sorunun yanıtı ve konu hakkındaki diğer detaylar.

Akıllı telefon pazarının lider ismi konumunda bulunan Samsung, 20 Şubat’ta düzenlediği özel etkinlikte S serisinin yeni modellerini tanıtmıştı. Tanıtılan modeller içerisinde çatı segmentini ise S10+ oluşturuyordu. Peki Galaxy S10+ modelinin Güney Koreli teknoloji devine maliyeti ne kadar?

Galaxy S10+ maliyeti ortaya çıktı!

Hemen baştan belirtelim. Galaxy S10+ maliyeti hakkında Samsung’dan resmi bir açıklama gelmiş değil. Fakat TechInsights’ta bulunan uzmanlar telefonu parçalarına ayırarak, her bir bileşenin fiyatını ayrı ayrı not etmiş. Böylece Galaxy S10+ maliyeti de ortaya çıkmış.

Ekip aynı yöntemle S9+’ı da parçalarına ayırmış ve 429 dolarlık bir maliyet tablosu çıkarmıştı. Daha sonradan Samsung’a yakın kaynaklar tarafından açıklanan tablo ile, TechInsights ekibinin çıkardığı maliyet tablosu da büyük oranda birbiriyle örtüşmüştü.

Yani Galaxy S10+ maliyeti için de güvenilir bir tablo ile karşı karşıya olduğumuz söylemek mümkün. Peki S10+’ın Samsung’a maliyeti ne kadar?

galaxy s10 maliyeti

TechInsights ekibine göre, montaj, reklam, pazarlama ve ar-ge masrafları hesaba katılmadığında S10+’ın maliyeti 420 dolar seviyesinde kalıyor. Elbette bu en yüksek modelin maliyeti. Dolayısıyla RAM ve dahili depolama alanını düşürdüğünüzde maliyet biraz daha düşüyor.

Genel olarak bakıldığında S10+’ın, selefine oranla daha düşük bir maliyete sahip olduğu söylenebilir. Elbette burada geri kalan kalemler için harcanan para da büyük önem arz ediyor. Malum S9+, selefi ile aynı kasaya sahipti. S10+’da ise delikli ekran tasarımına geçiş yapıldı. Dolayısıyla ar-ge tarafında önemli farklılıklar olabilir.