Galaxy Note 8’in pili niye küçük? Güvenlik sebebiyle mi?

galaxy note 8 13

Samsung Mobile Başkanı DJ Koh, Galaxy Note 8’de neden daha düşük kapasiteli bir pil kullanıldığını açıkladı. Aslına bakarsanız endişe edilecek bir durum söz konusu değil.

Geçtiğimiz sene satışa sunulan Galaxy Note 7’de 3500mAh pil yer alıyordu. Cihaz, pilinde yaşanan patlama ve yanma sorunları sebebiyle kısa süre sonra piyasadan toplatılmış ve üretimi durdurulmuştu.

14 Eylül’de 5 bin liralık fiyat etiketiyle satılacak olan Galaxy Note 8’de ise 3300mAh pille geliyor. Üstelik Note 8’de daha gelişmiş bir kamera sistemi ve daha büyük bir ekran olmasına rağmen…

The Investor sitesi, geçtiğimiz günlerde Samsung Mobile Başkanı DJ Koh ile bir röportaj gerçekleştirdi yönelttiği sorular arasında şu da vardı: “Note 7 ile kıyasladığımızda Note 8’in daha küçük bir pille geldiğini görüyoruz. Bu bir güvenlik planı mı?”

Koh’un cevabı ise şöyle oldu: “Pil kapasitesini düşürmek için bazı nedenlerimiz oldu. Öncelikle, yeni ürünümüzde kullandığımız 10 nanometre işlemci sayesinde %30’luk bir güç tasarrufu söz konusu. Ayrıca kullanıcılar, telefon kullanım alışkanlıklarına göre güç kullanımını düzenleyebiliyor. İki yıllık kullanım sonrasında bile pilin hala %95 üzerinde kapasiteyle çalışmayı sürdüreceğini ve pilin güvenli olduğunu garanti edebilirim.”

Galaxy S9’dan Bilgiler Gelmeye Devam Ediyor