Galaxy Note 8 bataryasını 8800mAh’a çıkarmak mümkün!

note 8

Samsung’un kısa süre önce tanıttığı yeni amiral gemisi modeli Galaxy Note 8 için 5500 mAh batarya takviyesi artık mümkün. İşte detaylar.

Günümüzde kullandığımız akıllı telefonların en büyük sorunu hiç şüphesiz, pil süreleri. Özellikle üst segment bir cihaz kullanıyorsanız, günü çıkardığınıza şükredebilirsiniz. Zira yoğun kullanımlarda, bir günü bile tamamlamak üst segment modeller için fazlasıyla zor olabiliyor. Özellikle de internette gezinmeyi ya da oyun oynamayı fazlasıyla seviyorsanız.

Bu durumun temel nedeni ise batarya teknolojisinin hala istenilen düzeye erişememiş olması. Zira teknik özellikler tarafında baktığımızda karşımıza çıkan tablo ile, batarya kısmında karşımıza çıkan tablo çok farklı. 10 sene önce kullanılan yonga seti, ram, dahili depolama gibi temel bileşenler başını alıp giderken, batarya kısmında ise hala lityum iyon pillerle yola devam ettiğimiz görüyoruz.

Batarya teknolojisinde önemli adımların atılmaması, kullanıcıları alternatif çözüm yollarına yöneltmiş durumda. Aynı Galaxy Note 8 için duyurulan yeni bir kılıf gibi. ZeroLemon tarafından duyurulan bu kılıf, ilk bakıldığında sıradan bir telefon kılıfı gibi durabilir. Fakat bu kılıfın içerisinde tam 5500 mAh gücünde bir batarya bulunuyor. Bu kılıfı telefonunuza taktığınızda, cihazınızın pil kapasitesi 3300 mAh’tan 8800 mAh’a kadar çıkıyor.

Üretici firma bu kılıf sayesinde konuşma süresinin 48 saate, video izleme süresinin 16 saate, müzik dinleme süresinin ise 74 saate çıktığını belirtiyor.

Galaxy Note 8 için satışa sunulacak olan bu marifetli kılıfın fiyatı ise henüz netleşmiş değil.

galaxy note 8