Galaxy A9 Pro için önemli güncelleme!

galaxy a9 pro

Samsung geçtiğimiz sene Mayıs ayında satışa sunduğu Galaxy A9 Pro modelini sonunda güncelleme kararı aldı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Samsung’un akıllı telefon pazarının lideri olduğu tartışmasız bir gerçek. Her ne kadar pazardaki kar miktarının yüzde 80’lik bölümü Apple’a ait olsa da, telefon satışları bazında en çok işlem gerçekleştiren firma Samsung. Güney Koreli teknoloji devinin en çok telefon satıp, Apple’dan hayli az kar etmesinin sebebi ise, genel olarak orta ve giriş seviyesindeki cihazlarının fazlasıyla popüler olması.

Samsung, bu popülaritesine rağmen bazı noktalarda önemli eksiklikler barındırıyor. Bu eksiklerden en öne çıkanı ise hiç şüphesiz bazı modelleri için Android güncellemelerini fazlasıyla ağırdan alması. Piyasada çok fazla modelinin bulunmasından mıdır bilinmez fakat, Samsung birçok firmayla kıyaslandığında, Android güncellemeleri bazında sınıfta kalıyor.

Yine de son yıllarda şirketin kendini bu konuda geliştirmeye çalıştığı da yadsınamaz bir gerçek. Zira Samsung, sadece 2017 yılı içerisinde birçok cihazını Nougat desteğine kavuşturdu. Bunlardan sonuncusu ise Galaxy A9 Pro.

Samsung’un geçtiğimiz yıl Mayıs ayında satışa sunduğu Galaxy A9 Pro, Geekbench ve GFXBench testlerinde Android 7.0 Nougat ile görüntülendi. Yani bu cihazın şu anda Nougat ile test edildiği anlamına geliyor. Büyük ihtimalle, Galaxy A9 Pro Android 7.0 Nougat güncellemesi önümüzdeki günlerde resmi olarak da dağıtılmaya başlanacaktır.

Dip not olarak, Galaxy A9 Pro’nun şimdilik Android 6.0.1 Marshmallow kullandığını da belirtelim.