Galaxy C7 için beklenen güncelleme yayınlandı

galaxy c7

Orta segmentteki modelleri sayesinde hatırı sayılır bir pazar payına erişen Samsung, yazılım desteğini de güçlendirme gayretinde. Bilindiği üzere Güney Koreli teknoloji devi söz konusu Android güncellemeleri olduğunda rakiplerinin bir tık gerisinde kalıyor. Bu durumun temel nedeni ise Samsung’un akıllı telefon model yelpazesinin oldukça geniş olması. Buna rağmen orta segmentteki çoğu modelinin Android 7’ye yükselten Samsung, şimdi de Galaxy C7 için Nougat güncellemesini yayınlamaya başladı.

Galaxy C7, Nougat’a güncelleniyor

Samsung, Galaxy C7 için Nougat güncellemesini yayınlamaya başladı. Güncellemenin ilk durağı ise Çin oldu. Büyük bir ihtimalle güncellemenin ay sonuna kadar global olarak dağıtılması hedefleniyor. Peki Android 7 ile Galaxy C7’de ne gibi değişiklikler olacak.

1142MB dosya boyutuna sahip olan güncelleme ile Galaxy C7’nin çok daha stabil bir yapıya kavuştuğu belirtiliyor. Zira artık C7 uygulamaları daha hızlı açabilecek. Bu hız telefonun bataryasına da negatif olarak yansımayacak. Çünkü Nougat güncellemesi sonasında, C7’nin pil süresinin de arttığı belirtiliyor.

Samsung’un açıklamasına göre, Always-On Display, çoklu pencere ve ayarlar menüsü Nougat güncellemesi ile Galaxy C7 modeline eklenmiş olacak. Ayrıca güncelleme telefonun güvenlik altyapısını daha da sağlam bir hale getirecek.

Google’ın yaklaşık olarak 1.5 sene önce dağıtımına başladığı Nougat güncellemesi, biraz gecikmeli de olsa, sonunda Galaxy C7 için de geldi. Muhtemelen bu güncelleme, C7 için gelen son Android sürümü olacaktır.

Note 8 için önemli güncelleme