Galaxy A5 2018, Infinity Display ile gelecek

galaxy a5

Samsung’un önümüzdeki sene satışa sunacağı orta segmentteki modeli Galaxy A5 2018, Infinity Display teknolojisi ile gelebilir. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarının öncü isimlerinden biri olan Samsung, bu sene çıkardığı amiral gemisi modellerinde Infinity Display ismini verdiği yeni ekran teknolojisini kullanmıştı. Bu ekran teknolojisi sayesinde hem S8 hem de Note 8 satışlarını belirli oranda arttıran Güney Koreli üretici, aynı teknolojiyi şimdi de orta segment modellerine kullanmaya hazırlanıyor. Sızdırılan bilgilere göre, Infinity Display’in orta segmentteki ilk durağı Galaxy A5 2018 olacak. Aslında Samsung’un tüm A serisi modellerde bu teknolojiyi kullanması bekleniyor. Fakat bu durum henüz netleşmiş değil.

Daha önce de Galaxy A5 2018 hakkında bazı dedikodular ortaya atılmıştı. Bu dedikodularda da A5 2018’in yeni ekran teknolojisi ile donatılacağı belirtiliyordu. Geçtiğimiz gün ortaya çıkan yeni bir raporla bu durum kesinlik kazandı. Raporda, Galaxy A5 2018 modelinin bir de görseli yer alıyor. Bu görsele aşağıdan göz atabilirsiniz.

galaxy a5 2018

Galaxy A5 2018’in tasarımsal anlamda S8’in biraz küçültülmüş hali gibi göründüğünü söylemek mümkün. Aradaki tek farkın S8’de bulunan Edge ekran olduğunu belirtelim. Zira A5 2018, Edge ekran yerine düz bir panel kullanıyor.

Sonuç olarak önümüzdeki yıl çıkacak olan orta segment modellerinde de inceltilmiş çerçeveli tasarımlar göreceğiz diyebiliriz. En azından Samsung ve Xiaomi bu konudaki ilk adımları attılar.