Galaksinin Koruyucuları 3 filmdeki hata ile gündeme geldi

Galaksinin Koruyucuları 3 filmdeki hata ile gündeme geldi

Galaksinin Koruyucuları filmdeki ciddi hata ile gündemde. İşte tüm detaylar.

Galaksinin Koruyucuları Cilt 3’te Star-Lord’un uzayda neredeyse ölmek üzere olduğu sahnenin bilimi, gerçek hayattaki bir NASA astronotu tarafından incelendi. James Gunn’ın Marvel Sinematik Evreni üçlemesinin heyecan verici sahnelerinde, Star-Lord kendini uzaya fırlatıyor. High Evolutionary’nin gemisinden Knowhere’e kadar gidiyor, ancak uzayda sıkışıp kalıyor ve sonunda Adam Warlock tarafından kurtarılıyor. Ancak kurtarılmadan önce, Galaksinin Koruyucuları 3’ün sonunda diğer tüm karakterlerin izlediği duygusal bir an var. Star-Lord yavaş yavaş ölüyor ama filmlerdeki çoğu şey gibi bu da bilimsel açıdan tam olarak doğru değil.

Galaksinin Koruyucuları 3 filmdeki hata ile gündeme geldi

Emekli NASA astronotu ve mühendisi Chris Hadfield, Vanity Fair’e verdiği röportajda Guardians of the Galaxy Vol. 3 de dahil olmak üzere çeşitli filmlerin doğruluğunu açıkladı. Bir kişinin uzayda yaklaşık 30 saniye kadar hayatta kalabileceğini de belirtti.

Hadfield, uzay giysisi olmadan uzayda mahsur kalan bir kişinin başına gerçekte ne geleceğini ayrıntılarıyla anlatarak, bu kişinin yalnızca 15 saniye kadar bilinçli olacağını ve 90 saniye sonra vücutlarında onarılamaz bir hasara uğrayacağını ve bunun sonucunda da vücudunda onarılamaz bir hasar meydana geleceğini açıkladı. Aşağıda ise NASA çalışanının tüm yorumları mevcut.

“En iyi tahminimiz, bir uzay gemisinin dışında 30 saniye boyunca uzay giysisi olmadan yaşayabileceğinizdir, gerçekten sorun değil. Ancak yaklaşık bir buçuk dakikadan sonra, başınıza kalıcı, geri dönüşü olmayan ve ölümcül hasarlar veren şeyler gelecektir” dedi.

Bilkom ‘Yüz Yıllık Miras’ projesi ile önemli bir projeye imza attı