Fujifilm, anlık fotoğraf deneyimini çok daha interaktif ve yaratıcı hale getiren yeni hibrit fotoğraf makinesi Instax LiPlay Plus’ı tanıttı.
Görsel ve işitsel anıları bir araya getiren bu yenilikçi cihaz, fotoğraf çekimini sadece bir anı yakalama aracı olmaktan çıkarıp çok boyutlu bir deneyime dönüştürüyor.

Yeni LiPlay Plus, fotoğraf çekimi, ses kaydı, kolaj oluşturma ve uzaktan kontrol gibi özellikleri tek bir kompakt gövdede buluşturuyor. Kullanıcılar, cihazın özel QR kod sistemi sayesinde her fotoğrafa üç saniyelik ses kaydı ekleyebiliyor. Bu ses, çekim anında kaydedilebildiği gibi sonradan başka bir kaynaktan da yüklenebiliyor. Ardından fotoğraf üzerindeki QR kodu akıllı telefonla tarandığında, ilgili ses otomatik olarak çalınıyor. Fujifilm ayrıca, birden fazla sesli fotoğrafı bir araya getirerek oluşturulabilen “Instax Ses Albümü” özelliğini de sunuyor; bu sayede hatıralar sadece görsel değil, işitsel olarak da yeniden yaşanabiliyor.
Cihaz, 28 mm f/2.0 otomatik odaklamalı ana kamera ve 23 mm f/2.2 sabit odaklı selfie kamerasıyla donatılmış. Bu iki kameradan elde edilen görüntüler, cihazın Katmanlı Fotoğraf moduyla kolaj haline getirilebiliyor ve yaklaşık 920.000 piksel çözünürlüğe sahip 3,0 inçlik TFT LCD ekranda önizlenebiliyor. Fotoğraflar, dahili belleğe veya microSD karta kaydedilebiliyor.
LiPlay Plus, akıllı telefon uygulaması üzerinden de kontrol edilebiliyor. Kullanıcılar, Instax Mini LiPlay+ uygulaması aracılığıyla cihazı uzaktan kumanda edebilir, deklanşöre uzaktan basabilir veya cihazı kablosuz yazıcı olarak kullanarak telefonlarındaki görüntüleri anında baskıya dönüştürebilir.
Fujifilm Instax LiPlay Plus, Kum Beji ve Gece Mavisi renk seçenekleriyle Ekim 2025’in sonunda satışa sunulacak. Cihazın önerilen satış fiyatı ise 234,95 dolar olarak açıklandı.






