Fransa Google’ı Çok Ağır Tehdit Etti!

0901 google BIG1

Avrupa ülkeleri ile Google’ın arası bir türlü düzelemiyor. NSA skandalında ABD teknoloji şirketlerinin başrolü oynaması nedeniyle Avrupa ülkelerinin ABD teknoloji şirketi alerjisi tavan yaptığından beri Google ve diğer ABD teknoloji şirketlerinin Avrupa’daki faliyetleri sürekli mercek altında tutuluyor.

0901_google_BIG[1]

Şimdi de Fransız hükumeti, Google’a ağır bir tepki verdi. Fransızlar, Google’ın sadece sınırlı sayıdaki ülkerde yürüttüğü “unutulma hakkı” özelliğinin tüm dünya için geçerli olmasını talep ediyor. Zira, Fransa’da yaşayan ve Google’da yer alan hakkındaki haberler nedeniyle mağdur olduğunu düşünüp unutulma hakkını kullanmak isteyen bir kullanıcının, sadece Fransa’daki Google aramlarında unutulması ama dünyanın başka bir yerinden yapılan aramalarda, unutulması istenen haberin yine arama sonuçlarında görülmesi Fransız hükumetini tatmin etmedi.

Fransızlar şimdi Google’dan, unutulma hakkını tüm dünya aramalarına yaygınlaştırmasını istiyor. Aksi halde Google’ın Fransa’da faliyet göstermesi mümkün olmayacak. Kısacası, Google yine eli mahkum, Avrupalıların istediklerini tıpış tıpış yapacak. Acaba Türkiye’den Google’a böyle istekler yöneltsek, Google bize ne cevap verirdi?