Fiziksel Engelliler İçin Yeni Bir Akıllı Telefon

touchfree

Oded Ben Dov, The Sesame Phone adını verdiği ve fiziksel engelliler için tasarladığı telefonu yaptığını açıkladı.

Ben Dov, tv gösterilen ve sadece kafa hareketiyle kontrol edilebilen bir oyun reklamından sonra, yabancı biri tarafından bir telefon geldiğini ve aynı şekilde kullanılabilen akıllı bir telefon yapıp yapamayacağının sorulduğunu söyledi. Bunun üzerinden geçen 2 yılın ardından, The Sesame Phone adını verdiği ve fiziksel engelliler için tasarladığı telefonu yaptığını açıkladı.

Bu telefon, bilgisayar görüntü teknolojisi yoluyla, sadece başınızı oynatarak kullanmanızı sağlıyor. Telefon, Sesame Enable adlı , Ben Dov ve Livne ortaklığında kurulan şirket tarafından üretildi. Şirket şu anda projeye devam edebilmek için, Indiegogo’da 50 bin dolarlık bir yardım kampanyası başlattı.

touchfree

SesameTelefonu, jest ve yüz tanıma teknolojisinin, akıllı telefonlar ve tabletler gibi hayati haberleşme cihazlarının, özel ihtiyaçları olan insanlar için ne kadar önemli olduğunun en güzel örneği.

Daha önce de işitme engellilerin, duyabilen insanlarla rahatça diyalog kurabilmesini sağlayan ve işaret dilini çeviren bir tablet yapıldığı duyurulmuştu.

Sesame Telefonu, Google Nexus 5’un özelleştirilmiş ve yüz tanıma özelliği ile insanların sadece kafasını oynatarak, ana ekranda görülen imleçi hareket ettirmesini sağlıyor. Uygulamayı açmak için “open sesame” yani kısaca “açıl susam” demeniz gerekiyor. 

Telefon, yüzünüzü iyi seçebildiğinde ekranda imleç beliriyor.  Eğer kafanızı yavaşça sağa çevirirseniz imleç sağa doğru gidiyor. Durduğunuzda navigasyon ikonu beliriyor. Ardından tıklama, sürükleme, kaydırma, ve çıkış yapmanızı sağlıyor. 

Ben Dov’a göre telefonda yapılması gereken daha çok çalışma var. Livne ile yaptıkları denemeler esnasında çakıldığını ve telefonun değişik engelliler için de çalışılabilir olması gerektiğini söylüyor.

İnsanları Aptallaştıran Bir Virüs Olduğu Ortaya Çıktı