Fitbit Versa inceleme

Fitbit Versa

#İŞBİRLİĞİ

Oldukça fazla ilgi gören ve satış rekoru kıran FitBit Versa sonunda ülkemizde satışta. Uygun fiyatı ve sade tasarımı ile ilgi çeken FitBit Versa inceleme altında.

Giyilebilir ürünleri ile tanıdığımız FitBit, akıllı saat ürünleri ile bir zamanlar sükse yapan Pebble’i satın aldıktan sonra, ilk ürünü olan Fitbit Ionic ile pazara hızlı bir giriş yapmıştı.  Fitbit Ionic kimilerine göre kaba bir tasarıma sahipti ve yüksek fiyatı ile de herkese hitap etmiyordu.

Durum böyle olunca FitBit daha zarif bir tasarıma sahip olan ve özellikle uygun fiyatı ile birçok kişiye hitap etmesi düşünülen Fitbit Versa ’yı geliştirdi. Tamamen Pebble’ın konsept tasarımını baz alan ve yurt dışında iyi bir satış rakamı yakalayan bu ürüne, dilerseniz yakından bakalım.

5 2

 FitBit Versa Tasarım

FitBit Versa, Ionic ile kıyaslandığında daha ince ve daha hafif olduğunu söylemek mümkün. Sadece 37 gram ağırlığında olan bu ürün ilk bakışta Apple Watch’ın tasarımına çok benziyor. Tek bir fark ile. FitBit Versa, Apple Watch’dan biraz daha geniş. Ekranı, kalın bir çerceveye oturturulmuş ve bu çerceve ekranın ışığı yandığı zaman kendisini belli ettiriyor Ekranın ışığının yanması için bileğinizi döndürmeniz ya da cihazın üzerindeki düğmeye basmanız gerekiyor. Her türlü bileğe uyum sağlaması için iki farklı saat kayışının verilmesi de iyi düşünülmüş olduğunu söylemeliyiz. FitBit Versa bu sayede bileğe tam oturuyor ve bilekte şık da bir görünüm kazandırıyor.

Fitbit versa’nin önemli bir özelliği 4 gün boyunca şarj etmeden dayanabilmesi. Yaptığımız denemelerde Versa’yı gerçekten 4 gün kullanabildik. 3.4 cm büyüklüğündeki erkanı ise Gorilla Glass koruması sayesinde çiziklere ve darbelere karşı güçlendirildi. Bu ekranın dokunmatiği gayet hızlı ve  titiz olduğunu söylemek mümkün.

Fitbit Versa

Fitness fonksiyonlarıyla dolu

FitBit Versa fitness tutkunları tarafından çok sevileceğini düşünüyoruz. Adım ölçerden tutun, kalori hesaplamaya ve gün boyu kalp atışlarının ölçülmesine  kadar birçok fonkisyona sahip. Fitbit ailesinin en güçlü özelliği olan Fitness fonksiyonları sayesinde koşucular, bisikletciler, yüzücüler ve spor salonu tutkunları bu ürünü tercih ediyorlar. Öyle ki antreman kaydınızı telefondan başlatabiliyorsunuz. Bunun dışında da 15 farklı Antreman modunu çağırabiliyorsunuz. Yürüyüşten tutun, Golf, Tennis, Yoga, Kickbox ve Pilates gibi spor türlerini, birlikte gelen uygulamadan seçip antremanınıza başlayabiliyorsunuz.

Apple pil tasarrufu için ekran teknolojisini yenileyecek

Yaptığımız denemelerde FitBit Versa’nın kalp atış ölçümlerini doğru bir akışta  ve sadece %3’lük bir sapma ile yaptığını gördük. Oldukça tatmin edici sonuçlar veren Versa, ne yazık ki GPS özelliği ile bizi şaşırttı.

FitBit , ürünün maaliyetini düşürmek için ne yazık ki entegre bir GPS sensörü tercih etmedi. GPS fonksiyonu için , Bluetooth’la bağlı olan akıllı telefonun GPS’i kullanılıyor.

Fitbit Versa

Akıllı özellikler

FitBit, akıllı özellikler konusunda çok iddialı değil. Onun en güçlü tarafı Fitness uygulamaları. Android kullanıcılar gelen mesajları telefondan görebiliyorlar ve sadece hazır cevaplarla cevaplayabilirler. Sesli asistan ve mikrofon bu üründe ne yazık ki yer almıyor. Yani bu ürünü sesli komutlarla yönlendirmeniz mümkün değil. Üzerinde bulunan NFC özelliği sayesinde temasız ödeme yapılabiliyor. Ama bu özellik bizim ülkemizde şimdilik aktif değil.

Ürünün en büyük özelliklerinden biri, kadınlar için adet dönemlerini hesaplaması. Versa tüm verileri kayıt edip kadınları adet dönemi yaklaştığında uyarıyor. Kadınlar için geliştirilen bu uygulama çok yakında çok daha fazla geliştirileceği söyleniyor.  Spor, uyku ve beslenme zamanlarıyla ilgili, farklı tavsiyelerde de bulunabilecek.

Fitbit Versa

Sonuç

FitBit Versa uygun fiyatlı ve çok amaçlı bir akıllı saat. Fitness uygulamalarında neredeysa rakipsiz olan FitBit, kadınlar için yeni bir özelliği entegre etmesi ile yeni bir ilgi alanına geçiş yaptı. Üründe ne yazık ki akıllı fonksiyonlar çok zayıf. Sesli asistan, GPS, ve mesajaşma gibi özelliklerin olmaması önemli bir dezavantaj. Buna karşın amacına göre yüksek bir performans sunuyor ve uygun fiyatı ile de geniş kitlelere hitap ediyor.

Fitbit Versa

Teknik Özellikler

Ekran: 1.34 inç 300×300 dpi
Bağlantı: Bluetooth 4.0
Pil kullanım süresi: 4 gün
Su geçirmezlik: 50 m
Boyut: 39 x 37 x 11 mm
Ağırlık: 37 gr

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”