Firefox HTTP bağlantılara güvenmeyecek!

Firefox HTTP bağlantı

Mozilla Firefox HTTP linkler ile ilgili yeni bir güncellemeye hazırlanıyor. Beta sürümdeki yenilik dikkat çekti.

Son dönemlerde tarayıcılar, güvenlik konularının üzerinde durmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Google Chrome, geliştiriciler için yeni güvenlik araçlarını duyurmuştu. Bu sefer ise Firefox HTTP bağlantılarla ilgili yeni düzenlemesiyle gündeme geliyor.

Firefox HTTP bağlantıları ne yapacak?

HTTP bağlantılar internet sitelerinin büyük bir çoğunluğunu kapsıyor. Özel bir şifreleme olmadan direkt olarak sayfanın istenmesi olarak tanımlayabiliriz. Güvenli hali ise HTTPs oluyor. HTTPS bağlantılar, SSL güvenlik sertifikasına sahip oluyor. Veriler 128-bit veya 256-bit ile şifreleniyor böylece güvenlik sağlanmış oluyor. Özellikle alışveriş sitelerinde veya güvenliği önemseyen sitelerde HTTPS bağlantıları görmek mümkün. HTTPS bağlantıya sahip sitelerde adres satırında yeşil bir renk veya kilit ikonu görülüyor.

Mozilla Firefox, geliştirici sürümlerinde bir farklılık dikkat çekti. DevEdition 45 ve DevEdition 46+ sürümleri arasında Firefox HTTP bağlantıları ilgilen bir fark ile karşımıza çıktı. Aşağıdaki ekran alıntılarından da görebileceğinizi gibi tarayıcı HTTP bağlantıyı güvenlik olarak işaretliyor, özel olarak belirtiyor.

Güvenlik konusunda Firefox ve Chrome gibi önemli tarayıcıların son dönemlerde aynı doğrultuda iyileştirmeler yapması dikkat çekici. Zaten Google bir süredir arama algoritmasında HTTPS bağlantıları önemsemeye başlamıştı. Tarayıcıların bu hamlesi ile artık güvenlik sertifikaları eskisinden daha yaygın kullanılabilir. Bu gelişmeler sonucunda internet sitelerinin yeni standardı HTTPS sertifikalı bağlantılar olabilir.

Firefox HTTP

2’si 1 arada cihazlar ile mobil dünyaya hazır mısınız?