Firefox, Chrome’a rakip olacak özelliğini duyurdu

Firefox, Chrome'a rakip olacak özelliğini duyurdu

Web aramaları için ara sıra öneriler almak istiyorsanız, artık Chrome veya Safari kullanmanıza gerek kalmayabilir. Mozilla, adından da anlaşılacağı gibi, arama yazarken alakalı bağlantılar sunan bir Firefox Önerisi özelliğini kullanıma sunuyor. İşte detaylar.

Firefox yeni bir öneri özelliği sunuyor. Örneğin artık tarayıcı üzerinden Kosta Rika’yı ararsanız ülke hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacak bir Wikipedia bağlantısı alacaksınız. Şirket ayrıca, yazılan aramaları, tıklama bilgilerini ve “şehir düzeyinde” konum bilgilerini göndermeye dayanan bağlamsal öneri üzerinde de çalışıyor. Bu, Firefox’un gizliliğe odaklanması nedeniyle endişeleri artırabilir, ancak şirket gizlilik ve güvenlik konularını dikkate aldığını konusunda garanti verdi.

Firefox, Chrome'a rakip olacak özelliğini duyurdu

Daha büyük endişe, bazı Öneri bağlantılarının nesnelliği olabilir. Mozilla örneğin Vans ayakkabılarını aradığınızda bir eBay bağlantısı gibi “sponsorlu” içerikler önermeyi planlıyor. Mozilla “güvenilir” malzeme vaat ederken, önerilen içerikler her zaman en mantıklı seçenekler olmayacaktır. Bu fiili reklamları yok saymak için standart bir web araması da başlatabilirsiniz, yani seçenek size kalmış. Firefox, Chrome ve Safari ile karşılaştırıldığında çok tercih edilen bir tarayıcı değil. Şirket bu algılı kırmaya çalışıyor diyebiliriz. Gün geçtikçe farklı özellikler sunan tarayıcı bir dönemin en çok tercih edilen tarayıcısı idi. Yeni güncellemeleri ile eski başarısını yakalamaya çalışan tarayıcı bunu ne kadar başaracak bekleyip göreceğiz.

Kripto paralar tehlikeli açıklaması büyük tepki yarattı: Sakin ol şampiyon