Fight of Gods Steam Yasaklattı

Fight of Gods

Her an 5 milyon aktif kullanıcıya sahip olan dev oyun platformu Steam Malezya hükümeti tarafından Fight of Gods oyunu yüzünden engellendi.

Ülkemizde de milyonlarca kullanıcısı olan ve anlık olarak 5 milyon aktif kullanıcıya sahip Steam ilginç bir şekilde Malezya tarafından engellendi. Birçok ülke oyun içi senaryo veya farklı durumlardan engellenebiliyor ancak daha önce bir oyun yüzünden tüm oyun platformunun yasaklandığı ilk kez görülüyor.

Çok dinli ve çok uluslu halka sahip olan Malezya’nın açıklaması da bu yapılanmanın sağlıklı olarak devam etmesi yönünde. Yasağa neden olan oyun ise Fight of Gods yani tanrıların savaşı oyunu. İsa ve Odin gibi dini figürlerin çatıştırıldığı oyun sonrası bu karar alındı. Malezya’nın milli haber ajansı BERNAMA’nın raporuna göre Malezya İletişim ve Multimedya Bakanı Salleh Said Keruak,“Bu hamle kullanıcılar arasında istenmeyen hadiselerin önüne geçmek için gerekliydi. Çok dinli ve çok uluslu halkımızın refahını güçlendirmek bir hükümet görevidir. Hükümetimiz bu görevi tehlikeye atan durumlarda taviz vermeyecektir.” şeklinde bir açıklama yayınladı.

Bu karardan sonra oyun yapımcısı tarafından “Tercih özgürlüğünü kısıtlayan bu hamle karşısında hayal kırıklığına uğradığımızı bildiririz. Malezya Hükümeti’nin kararına saygı duyuyoruz ancak bizimle hiçbir irtibata geçilmeden bu kararın uygulanması bizi üzdü.” şeklinde açıklama yapıldı. İlerleyen günlerde yasak ne boyuta gelecek beraber göreceğiz.