Fallout 76 oyuncuları ağır hack’lendi

Fallout 76 oyuncuları

Bethesda’nın Fallout evrenini online platforma taşıyan MMORPG oyunu Fallout 76 oyuncuları hackerların kurbanı oldu.

Bethesda’nın public sunucularında oyunu oynayan Fallout severler, geçtiğimiz günlerde oyuna girdiklerinde, inventory’lerin boşaldığını fark ettiler.

Fallout 76 oyuncuları için yıl sonu saldırısı mı?

Önce bunun bir bug olduğu düşünüldü ancak ardından hacker saldırısı olduğu anlaşıldı. Hacker’ların Bethesda’ya bir “mesaj vermek” için, oyuncuların inventorylerini sildiği düşünülüyor.

Bu açık hakkında soruşturma açan Bethesda ise açığın varlığını kabul etmekle beraber, çözüm bulabildiğine dair bir açıklama yapmadı.

Söz konuzu açığın ise şimdilik sadece PC oyuncularını etkilediği düşünülüyor. Dolayısıyla Bethesda’nın oyuncuları korumak için PC versiyonunu bir süre offline yapması da bekleniyor. Yani eğer PC’de Fallout 76 oynuyorsanız bir süre oyuna erişemeyebilirsiniz.

Video oyun dünyasının çok hareketlendiği yıl sonu döneminde, hacker grupları oyun firmalarına saldırarak, fidye almayı seviyorlar. Geçtiğimiz yıllarda da Playstation ve Xbox gibi dev markalar dahi hacker’ların yıl sonu saldırılarının hedefi olarak oyunculara büyük mağduriyetler yaşattılar.

WhatsApp kendini silen mesajlar üzerinde çalışmaktan vazgeçiyor

Müşterilerinin güvenini kaybetmek ve rakiplerine kaçırmak istemeyen oyun firmalarının artık sene sonu saldırıları sırasında hacker gruplarıyla anlaşarak fidye ödemek zorunda kaldıkları düşünülüyor ancak bu konuda resmi bir kanıt bulunmuyor.

Fallout 76, Bethesda’nın büyük umut bağladığı oyun projesiydi ancak erken erişimde yaşadığı sorunlar nedeniyle oyuncular projeye dair umutlarını kaybettiler.

Fallout 76