FaceID bir kez daha kandırıldı!

faceid 2

Apple, FaceID’yi ilk tanıttığında bu teknolojinin hata payını milyonda 1 olarak açıklamıştı. TouchID ile rastgele birisinin telefonunuzu açma olasılığı 50.000’de 1’ken, FaceID’de bu oran milyonda 1’e çıkıyordu. Fakat şimdiye kadar ortaya çıkan videolar durumun pek de bu şekilde olmadığını gözler önüne seriyor. FaceID ile ortaya çıkan yeni detaylar, sistemin aslında o kadar da güvenilir olmadığı konusunda şüpheler uyandırdı.

FaceID yine maske ile kandırıldı

Hatırlanacağı üzere Vietnam kökenli bir firma olan Bkav, 150 dolar harcayarak yaptığı maske ile FaceID sistemini geçmeyi başarmıştı. Ortaya çıkan bu haberlerin ardından Apple, Face ID üzerinde bazı yazılımsal düzenlemeler yapmış ve kızıl ötesi sisteminin göz tarama fonksiyonlarını arttırmıştı.

Fakat Bkav bu durumun da üstesinden geldi. Firma yeni yaptığı maskede, önce kullanıcının yüz haritasını, ardından da gözün kızıl ötesi görüntülerini aldı. Sonra bu görüntüler kağıda basılarak maskeye yapıştırıldı. Sonuç olarak FaceID bir kez daha başarıyla geçilmiş oldu.

Vietnamlı siber güvenlik şirketi, FaceID’nin özellikle politikacılar için ciddi tehdit oluşturabileceğin dile getiriyor. Çünkü sürekli ekran önünde olan bireylerin bilgilerine, fotoğraflarına ulaşmak çok daha kolay.

Böylece FaceID, iPhone X’in çıkışının üzerinden 1 ay bile geçmeden 2. defa maskelere yenik düşmüş oldu. Daha önce bu sistemin, ikizleri ayırt edemediğine, daha da önemlisi anne ile çocuğunu bile ayırt edemediğine tanık olmuştuk. Bakalım Apple cephesinden bu haberlere ilişkin bir açıklama gelecek mi?

Razer Phone ne kadar dayanıklı?