Apple’dan aileleri rahatlatan FaceID kararı

apple 1

Apple’ın 3 Kasım’da satışa sunduğu iPhone X pek çok soru işaretini de beraberinde getirmişti. Cupertino merkezli şirketin, “Geleceğin iPhone’u” olarak lanse ettiği bu yeni model, en çok da uçtan uca OLED ekranı ve FaceID özelliği ile dikkatleri üzerine çekmişti. FaceID’nin gelmesi ile rafa kaldırılan TouchID özelliğini yeri ise ne yazık ki tam anlamıyla doldurulamadı. Zira birbirine benzer aile üyeleri FaceID’nin istenilen güvenlik seviyelerine çıkmasına engel oldu.

Apple’dan FaceID kısıtlaması

Eğer ailece iPhone kullanıyorsanız, öyle ya da böyle aile paylaşımını duymuşsunuzdur. Bu çocuklarınızın sizin onayınız olmadan App Store’dan uygulama indirmesini kısıtlayan bir yöntem. Bu sayede çocuklarınız sizin onayınız olmadan herhangi bir satın alım gerçekleştiremiyor. Ya da yaşının el vermediği içeriklere erişim sağlayamıyor.

Şimdiye kadar aile paylaşımlarında TouchID ile onay vermek yeterli oluyordu. Fakat iPhone X’de FaceID’ye geçilmesiyle birlikte işler değişti. Herkes TouchID’nin yerine FaceID’nin kullanılmasını beklerken Apple aile paylaşımlarında FaceID onayını kapattığını açıkladı.

Bu şu anlama geliyor. Aile paylaşımı ile satın alınan uygulamaları onaylamak için tek yol parola girmeniz. Apple’ın böyle bir önlem almasının temel sebebi ise birbirlerine benzeyen aile üyeleri. Bilindiği üzere son dönemlerde, annesine ya da babasına benzeyen çocukların FaceID kilidini rahatlıkla açabildiklerine tanıklık etmişti. Apple, aile bireylerinin birbirlerine benzerliklerinden ötürü ortaya çıkan bu açığı kapatmak için, aile paylaşımlarında FaceID ile onay vermeyi tamamen kapatmış durumda.

OnePlus 5 için yüz tanıma özelliği geliyor