Facebook’un akıllı gözlüğü satışa çıkıyor

Facebook yanlış bilgilerin haberlerden çok daha fazla etkileşim aldığını duyurdu

Sosyal medya devi Facebook’un gözlük üreticisi Ray Ban ile ortaklaşa geliştirdiği uzun süredir söylentileri dolaşan artırılmış gerçeklik (AR) akıllı gözlükleri, 9 Eylül’de küresel pazarlarda satışa sunulacak.

Facebook’un akıllı gözlüğü satışa çıkıyor. Facebook’un Ray Ban ile ortaklığı bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce resmen duyuruldu. Şirket, duyurudan yaklaşık bir ay sonra Aria adlı bir çift AR gözlüğünün patentini almıştı. Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) sızdırılan bir belge, geçen ay cihazın bazı ayrıntılarını ortaya çıkarmıştı.

Bunun Project Aria cihazı olduğunu varsayarsak, bir Qualcomm çipi üzerinde çalışmalı ve üzerinde yakınlık ve kamera sensörleri olacağı düşünülüyor. Kamera sensörleri, Facebook’un Oculus Quest 2 sanal gerçeklik (VR) başlığında kullandığı sensörlerle aynıdır. Gözlükleri şarj etmek için manyetik bir konektör de kullanabilirler.

Facebook’un akıllı gözlüğü satışa çıkıyor

Bunun gibi artırılmış gerçeklik gözlükleri ve Facebook’un saat benzeri sensörü, şirketin gelecekte bir “Metaverse” inşa etme planlarıyla uyumlu gibi duruyor. Bu teknoloji, insanların etkileşimde bulunabileceği sanal bir dünyadır, Ready gibi bilim kurgu filmlerinde görülenlere benzer bir durum karşımıza çıkabilir. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook’un bu yılki ikinci çeyrek kazançları sırasında yatırımcıları bu planlar hakkında bilgilendirmişti.

Zuckerberg ayrıca kendi sosyal medya hesaplarında bazı teaser’lar yayınladı ve bazılarına göre bu, Ray Ban ile çıkacak olan AR gözlüklerinin ilk demosu.

Bakalım bahsedilen AR gözlükleri beklenilen başarıyı yakalayacak mı zira gelen bilgiler sanal gerçeklik gözlüğünün piyasadaki birçok benzer üründen daha fazlasını vaat ediyor.

Football Manager 2022 duyuruldu! İşte çıkış tarihi