Facebook’tan Anlamlı Destek!

Facebooktan Anlamli Destek

Dünyanın en büyük sosyal medya devi Facebook, oldukça anlamlı bir hamlede bulundu.

Sosyal medya devi aldığı yeni karar ile kayıp yakınlarına destek verecek yeni bir özelliğini sunmaya hazırlanıyor.

Facebook'tan Anlamli Destek!

Bir yakınımız kaybolduğu zaman ilk olarak polise başvurur, sonrasında bir fotoğraf ile beraber ilan bastırır onları her yere dağıtırdık. Teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle her yere çok kısa sürede ulaşmamız mümkün. Facebook kayıp yakınlarına anlamlı bir destekte bulunarak, kaybı olan ailelerin kayıplarını daha hızlı bulması ve insanlara kayıp kişilerle ilgili daha hızlı bilgi verebilmek için, Amerika’da kurulan Kayıp ve İstismara Uğraya Çocuklar Ulusal Merkezi ile işbirliğine gitme kararı aldı.

Alınan yeni karar ile beraber Amber Alert (Sarı Alarm) deline anlık kayıp çocuk duyurularınıda Facebook üzerinden tüm kullanıcılara paylaşacak. Bu sayede milyonlarca kullanıcısı olan Facebook ile bilgilendirmenin ve bilinçlendirmenin hızla artması düşünülüyor.

Bu uygulamayla beraber sosyal medya üzerinden karşınıza çıkacak Amber Alert’a tıkladığınız zaman, kayıp çocuk ve en son görüldüğü yer hakkında detaylı bilgilere ulaşabileceksiniz. Gerçekleştirilen işbirliği sonucunda Amerika’daki kayıp çocuklar hakkında yapılacak bu işlemin, en kısa sürede dünya geneline yayılmasını umuyoruz.

Microsoft’tan Büyük Destek!