Facebook’tan dünya interneti!

Facebooktan dunya interneti

Sosyal medya devi Facebook uzun süredir teknoloji devi Google gibi dünya geneline interneti ulaştırmayı planlıyordu.

Teknoloji devi Google’ın drone ve uydular aracılığıyla dünya genelinde erişilebilir internet dağıtma ve bu interneti bütün bölgelere yaygınlaştırma projelerine benzer projeler sosyal medya devinin planları arasında da yer alıyor.

Facebook'tan dunya interneti!

Facebook’un uzun süredir aynı Google’ın drone’ları ve uydular aracılığıyla dünya genelinde erişilebilir internet dağıtma ve bu interneti bütün bölgelere yaygınlaştırma gibi projeleri bulunuyordu. Son dönemlerde attığı hamleler ile sadece bir sosyal medya platformu olmaktan çıkan Facebook da, günümüzde internet alemine yönelik çoğu firma artık teknolojinin her alanında ciddi söz sahibi olma konusunda önemli adımlar atıyor.

Hemen hemen her konuda kendi resmi Facebook hesabı üzerinden duyuru yapan şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, lazer teknolojisi ile yüksek hızda iletişim sağlama üzerine çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Dünya genelinde internet dağıtımı kapsamında kablosuz şekilde sunulan internetin erişemediği yerlerde devreye girecek olan sistem, lazerler sayesinde bu olayı gerçekleştirecek.

Şirketin bünyesinde yer alan AR-GE departmanı Connectivity Lab tarafından üretilen sistem, uzun mesafe gerektiren veri gönderimlerinde, gerekli hızı ciddi derecede arttıracak. Zuckerberg’in hesabında paylaşılan görsellerde lazerle net şekilde görünmekte ancak aslında bu görüntüler demo ortamından alınma.

Mad Max ön siparişe sunuldu!