Facebook Türkiye dijital gazetecilik eğitimi vermeye başladı

Facebook haberler

Yaptığı aktif çalışmalarla bilinen Facebook Türkiye dijital gazetecilik eğitimi ile ilgili çalışmalar yürütüyordu. Facebook kuruluşunun genel olarak habercilik odaklı eğitim projeleri dünya genelinde başladı. İşte haberimizin detayları.

80 yerel gazeteciyi eğitmek için 6 milyon dolarlık bir fon oluşturmayı başaran Facebook, birçok ülkede benzer projeler yapmaya başladı. Özellikle de Türkiye gibi ülkelerde geniş bir profile ulaşmak için yoğun çabalar sarfetti. Sonuç olarak Türkiye’de artık Facebook üzerinden dijital gazetecilik eğitimi almak mümkün hale geldi.

Facebook Türkiye dijital gazetecilik eğitimi başladı

Kadir Has üniversitesi ve Habitat derneği işbirliği ile Türkiye’deki gazetecilik ve gazetecilik öğrencileri için eğitim programı başlatıldı. Bu eğitim programı; Facebook dijital gazetecilik, sosyal medya platformları ve hikayeleştirme konularında olacak.

Facebook haberler 1

Yaklaşık olarak 12 ay gibi bir zaman çizelgesi belirlendi. Bu süre içerisinde Türkiye’de binden fazla gazeteci ve gazetecilik öğrencisine ulaşılacak. Böylece Facebook programı ilk ayağını 21-22 Ekim tarihlerinde İstanbul’daki topluluk merkezinde 12 gönüllü ile başlatacak.

Türkiye’deki tüm gazeteci ve gazetecilik öğrencilerine açık ve ücretsiz olarak verilmesi planlanan eğitimlerde, çok farklı noktalara değinilecek. Facebook ile Instagram hikayeleri gibi birçok platformda video odaklı hikaye anlatımı gerçekleştirilecek. Peki sizce Facebook bu sayede dijital gazetecilik eğitimini Türkiye’deki bütün gazetecilere verebilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Facebook karanlık tema için düğmeye bastı!