Facebook sesli emoji özelliğini tanıttı: Hazırlanın soundmoji geliyor

emoji linguistics ft

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Facebook, sesli emoji özelliği ile kullanıcıların karşısına geçti. Hadi gelin bu yeni özellik ile ilgili merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Facebook Messenger dünya çapında 1,5 milyar civarında aktif kullanıcıya sahip. İnsanların kendisini ifade etmesinin en yaygın yollarından birisi haline gelen sesli ve görüntülü görüşme özellikleri bu platformda yer alıyor. Duygularını olduğu gibi karşı tarafa iletmek isteyen kişiler daha çok emoji kullanıyor.

Her yıl yeni emojiler ekleniyor ve böylece daha farklı duyguların ifade edilmesi sağlanıyor. Ancak ortada önemli bir problem var. Emojiler duyguları büyük ölçüde yansıtsa bile yine de yeterli olmuyor. Bazı kullanıcılar duygularını daha güçlü bir şekilde iletmek istiyor.

Facebook sesli emoji özelliği büyük yankı uyandıracak

Emojiler her ne kadar duyguları yeterli oranda vermese bile yine de önemli bir görev üstleniyor. Sohbete renk getiren emojiler bundan sonra ses ile desteklenecek. Soundmoji olarak adlandırılan ve emojilerin sesli hali olarak karşımıza çıkan bu sistem kullanıcıların dikkatini çekecek gibi görünüyor.

Her yıl 17 Temmuz tarihinde Dünya Emoji Günü kutlanıyor. Facebook şirketi bugüne özel olarak yeni bir sistem tanıttı. Soundmoji olarak bilinen bu sistemde emojiler ile birlikte arka planda ses oynatılacak. Böylece kullanıcılar daha farklı deneyimler edinebilecek.

Facebook rozetler özelliği güven ortamı oluşturacak: Sorusu olan gelsin

Bridgerton, Hızlı ve Öfkeli 9, Brooklyn Nine-Nine gibi yapımların kısa ses efektleri platformda yerini alacak. Ayrıca isteyenler göndermeden önce bu Soundmojilerin önizlemesini kontrol edebilecek. Peki siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.