Facebook, Ödülleri İkiye Katladı!

facebook brands

Facebook, bünyesindeki sorunları saptayan programcılara vaat ettiği ödülleri ikiye katlama kararı aldı. 

Facebook, bünyesindeki güvenlik açıklarını bulup, kendilerine bildiren kullanıcılara verdikleri ödülleri ikiye katlayacağını, dün itibariyle kamuoyuna duyurdu.

Facebook baş güvenlik mühendisi Collin Greene, “Güvenlik açıklarımızı saptayıp, bize destek olan kişilere verdiğimiz ödül eskiden, asgari 500 dolardı. Şimdiye bu rakam 1000 dolar. Bunun asgari olduğunu vurgulamalıyız zira ciddi bir açık bulunursa, üst sınır koymadan cömertçe ödüllendirmede bulunduracağız.” ifadelerini kullandı.

Collin Greene, “Amacımız kullanıcılar için en iyiyi tespit etmektir. Kendi sektörümüzün açık ara en büyüğü olsak da, insan ve hata faktörleriniz göz önünde bulundurmalıyız.” diyerek, kullanıcılara seslendi.

Facebook Stalkers

Facebook’un geçmişte ortaya, kullanıcılar tarafından çıkarılan CSRF (Çapraz Site İstek Dolandırıcılığı), kısıtlı değerlendirme uyarısı, problemli Flash kodları gibi sıkıntıları mevcuttu. Facebook, bu tip sorunları ortaya döken kişilere artık daha cömert olacağını vurguluyor.

Daha önceki haberlerimizde de paylaştığımız üzere,Google da, Android işletim sistemindeki sorunları saptayanlara iki kat fazla ödül dağıtacağını vurgulamıştı.

Apple Store’a Ulaşılamıyor