Facebook Messenger Yenileniyor

facebook messenger

Hızlı mesajlaşma uygulamaları, ilgiyi büyük sosyal ağlardan kendi üstlerine çekmekte ve Facebook da bu durumun farkına varmış durumda.

Bu yüzden Messenger uygulaması genişletilerek bazı yeni özelliklere sahip olması amaçlanıyor. Bu özellikler arasında ise içerik paylaşımı seçenekleri, üçüncü parti geliştiriciler için daha iyi erişim ve Facebook Messenger’ın üzerinde başka hizmetleri barındırma yeteneği bulunacağa benziyor.

Temel olarak TechCrunch’a konuşan -gelen bilgilere göre- Mark Zuckerberg ve ekibi bu uygulamayı önemli bir platforma dönüştürmek istiyor.

Görünüşe göre arkadaşlarınıza Messenger üzerinden para vermek veya ödeme yapmak bu yolda atılan adımların ilki olarak karşımıza çıkmıştı.

Yakında uygulamayı kullanarak telefon operatörünüzle mesajlaşabilir veya internetteki en son videoları takip etmek için uygulamayı kullanabilirsiniz.

facebook messenger

Anlaşıldığı üzere Facebook; WeChat ve Line gibi Asya’lı büyük mesajlaşma uygulamalarının izinden gitmeyi planlıyor. Bu uygulamalar; bire bir iletişim araçlarından arama yapılabilen oyun oynanabilen ve farklı içerikler ve uygulamalar barındıran platformlara dönüşmüş durumda.

Örnek olarak Line’a bakılırsa en sevdiğiniz spor takımlarını ve ünlüleri takip edebiliyorsunuz. Snapchat ise Discover (Keşfet) sayfası ile ufkunu genişletmiş durumda.

TP-LINK’ten ‘Selfie’ Yarışması