Facebook Kullanıcılarına Özel Koruma

ESET ESET Endpoint Solutions

ESET, Facebook’un anti-malware girişimine katıldı ve bütün Facebook kullanıcılarına ücretsiz olarak ESET Online Scanner’i sunmaya başladı.

ESET çözümleri, Facebook kullanıcılarının paylaşımlarını taramasına ve etki altında olan bilgisayarlarda kötü amaçlı yazılımların tanımlamasına yardımcı olur ve bu yazılımları güvenli şekilde siler. Bütün Facebook kullanıcıları bu güvenlik çözümünden ücretsiz olarak yararlanabilirler.

ESET_Facebook

Nasıl kullanılıyor?

Facebook, kullanıcılar hesaplarına giriş yaptıktan sonra, herhangi bir şüpheli davranış olup olmadığını kontrol eder. Örneğin spam mesaj gönderilmesi ya da arkadaşlarınızdan gelen etkilenmiş bağlantılar gibi. Bu tarz bir davranış algılanırsa Facebook ekranda bir mesaj gösterir ve kullanıcılarına ESET Online Scanner’i kullanmalarını önerir.

Bu uygulama doğrudan Facebook içinde kullanılan ve ücretsiz olarak sunulan bir hizmet olarak yapılandı. Kullanıcılar tarayıcıyı indirir ve çalıştırırlarsa, herhangi bir performans kaybı yaşamadan Facebook’u ya da diğer servisleri kullanmaya devam edebilirler. Tarama tamamlandığında Facebook bir bilgilendirme mesajı atar, ayrıca istenirse tarama sonuçları da görülebilir. Eğer kötü amaçlı bir yazılım algılanırsa, tarama bittikten sonra temizlik işlemi başlar.

Nexus 6’da Parmak İzi Sensörü Olabilirdi