Facebook Hindistan’daki Destekçilerini Kaybetti

tech facebook

İnternet tarafsızlığını ihlal ettiği gerekçesiyle kendisini eleştirilerin odağında bulan Facebook, internet.org projesindeki destekçilerini kaybediyor.

Son yıllarda bünyesine kattığı firmalar ve yaptığı yatırımlarla teknoloji dünyasındaki etkinliğini önemli ölçüde arttıran sosyal medya devi Facebook, son günlerde teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden internet tarafsızlığı tartışmalarından zarar görmeye devam ediyor. İnternet üzerindeki hiçbir verinin, kullanıcının veya sitenin özel olarak kontrol edilmemesi ilkesine dayanan internet tarafsızlığını ihlal etmekle suçlanan Facebook, son dönemdeki en önemli projesi olan internet.org girişiminde ortaklarını kaybetmeye başladı.

Facebook_İHA

Dünyanın her yerine internet bağlantısı ulaştırabilmek için Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlara ücretsiz internet götürmeyi hedefleyen Facebook, tüm dünyayı birbirne bağlayacağını söyeldiği bu yeni sistem için çalışmalara bir süre önce başlamıştı. internet.org adını taşıyan bu girişim sayesinde Hindistan’daki milyonlarca kullanıcı internet bağlantısına erişmiş olsa da, son günlerde ortaya çıkan internet tarafsızlığı suçlamaları ülkedeki birçok firmanın projeden desteğini çekmesine neden oldu.

Aralarında Cleartrip, NewsHunt, NDTV ve Times Group’un da yer aldığı Hindistanlı intenet firmaları, son günlerde yaşanan gelişmeler ışığında internet.org projesine desteklerini çekeceklerini açıkladılar.

ZTE Nubia Z9 Max’in Çıkış Tarihi Ertelendi