USB Type-C Yayılmaya Devam Ediyor

USB Type C

Önümüzdeki dönemde standart USB girişlerinin yerini alması beklenen USB Type-C teknolojisi, her geçen gün daha fazla teknoloji firmasının desteğini alıyor.

90’lı yıllardan beri kullanımda olan ve teknoloji dünyasının en uzun ömürlü teknolojileri arasında yer alan USB girişleri, yenilenmeye hazırlanıyorlar. Geçtiğimiz aylarda gün yüzüne çıkan USB Type-C girişleri henüz geniş kullanıcı kitlelerine ulaşmamış olsalar da, bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor. Çin basınında çıkan yeni haberler, yeni USB türünün her geçen gün daha fazla teknoloji firması tarafından kullanılmaya başlandığını gösterdi.

USB_Type_C

Teknoloji dünyasında yenilik denince akla gelen ilk firmalar olan Apple ve Google, USB Type-C‘yi yeni ürünleri Retina MacBook ve Chromebook Pixel 2’de kullanarak yine yeni teknolojiler konusunda öncü olurlarken, onlara ilk katılacak firmalar LeTV, Dell ve ASUS olacak gibi görünüyor. Yeni USB teknolojisini kullanan ilk akıllı telefonlarını dün resmi olarak tanıtan LeTV’den sonra Dell ve ASUS’un da yeni USB teknolojisini kullanan ürünlerini çok yakında görücüye çıkaracağı belirtiliyor.

Dell‘in USB Type-C kullanacak yeni ürününün 11 inçlik tableti Venue 11 Pro’nun yenilenmiş hali olacağı iddia edilirken, ASUS‘un da bu yeni teknojiyi oyunseverlere yönelik olarak hazırladığı laptoplarında kullanacağı söyleniyor.

Facebook Hindistan’daki Destekçilerini Kaybetti