Facebook Gaming uygulamasını piyasaya sürüyor

facebook gaming

Zuckerberg’ün sosyal medya devi Facebook artık gözünü oyun piyasasına dikti. 

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook kullanıcılarının oyun oynamak için başka platformlara gitmesinden hiç memnun değil. Bu nedenle hazırlanan Facebook Gaming uygulaması ise bugün piyasaya çıkıyor.

Facebook Gaming uygulaması oyuncular için yenilik sunacak mı?

Kullanıcıları için oynayabilecekleri oyunlar içerecek olan mobil uygulama, Steam benzeri bir platform olarak işlem görecek. Mobil kullanıcılara sürekli yeni oyun içerikleri sunacak olan uygulama aynı zamanda video oyunları hakkında canlı yayınlar ve tartışmalar da içerecek. Böylece bir kullanıcı, oyun oynarken ekranının canlı görüntüsünü takipçileri için izlemeye açabilecek. Bir diğer deyişler, Twitch’te olduğu gibi, oyun oynama videoları yayınlayacaklar.

Peki şimdi insanlar nasıl evlenecek?

Uygulamada şimdilik reklam olmayacak. Böylece, oyun yayını yapan kullanıcılar para kazanmak için izleyicilerden aldıkları beğenilere göre, Facebook’tan bir gelir paylaşımı edinebilecekler. Yani en çok seyredilen ve beğenilen videolara Facebok, platformadan kazandığı gelirin bir bölümünü aktaracak.

Yeni uygulama şimdilik Android üzerinde yayınlanacak ancak iOS uygulaması da yakın zamanda piyasada olacak.

facebook gaming

Facebook’un yeni uygulamasının başarılı olacağının bir garantisi bulunmuyor. “oyun oynamaya” meraklı pekçok genç Facebook’u çoktan terk edip Instagram, Snapchat ve hatta TikTok uygulamalarına yöneldi. YouTube da 2015 yılında tamamen oyuna odaklı bir uygulama yayınlamış ancak uygulamanın ilgi görmemesi nedeniyle 2019’da sonlandırmıştı.

Video oyun pazarı hızla büyürken, sosyal medya devlerinin de artık oyun pazarında söz sahibi olması çok şaşırtıcı değil. Ancak ne kadar başarılı olabileceklerini zaman gösterecek. Facebook, mobil kullanıcılara pratik şekilde oyunar sunup arkadaşlarıyla hızlıca etkileşime girmelerini sağlayabilirse, bu konuda başarılı olabilecek gibi görünüyor.

Siz, Facebook’un oyun uygulamasını kullanıp oyun dünyasını bu uygulama üzerinden takip etmeyi düşünüyor musunuz?