Facebook finans şirketi kuruyor

Facebook finans şirketi

Dünyadaki tüm parayı kendi başına yönetip galaksinin hakimi olmak için planlar kuran Zuckerberg’ün Libra planları henüz gerçeğe dönüşemedi ama Zuckerberg pes etmedi. 

Facebook finans şirketi kurarak, sosyal medya networkü üzerinden yapılacak tüm alışveriş ve ödeme işlemlerini bu şirket üzerinden yönetecek. Böylece ABD ve dünya hükumetlerinin ağır tepkisiyle karşılaştığı için hayata geçiremediği Libra hayaline bir adım daha yaklaşacak.

Facebook finans şirketi ile galaktik imparatorluk kurma hedeflerine bir adım daha yaklaştı

F2 (Facebook Financial) ismini alacak olan şirket, ilk aşamada Facebook Pay ve WhatsApp Pay gibi ödeme servislerini yönetecek. Bu servislerin daha çok kullanılması ve daha karlı hale gelmesi için uğraşacak.

Şirketin başına geçecek isim ise sürpriz değil. Facebook’un Libra operasyonunu yöneten David Marcus F2’nin de patronu olacak. Bu da F2’nin “fırsatını bulduğu anda” Libra’yı devreye sokmak üzere kurulan bir şirket olduğunu da doğruluyor.

Zuckerberg, F2’nin kurulmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada çok heyecanlı olduğunun da altını çizdi. Bu şirket sayesinde, Facebook eko sistemindeki uygulamaların içinde daha fazla alışveriş ve ödeme işleminin hayata geçmesini beklediklerini vurguladı.

Facebook finans şirketi

Öte yandan F2, Facebook’un üzerindeki önemli bir yükü de alacak çünkü işin içine para girince, her ülkede özgürce hareket etmek mümkün değil. Ödeme sistemlerinin bir ülkede kabul edilmesi başka bir ülkede de kullanılmasına imkan vermiyor.

Facebook evden çalışma süresini uzattı!

F2’nin Facebook’un faaliyet gösterdiği her ülkedeki finansal regülatör kurumlarla tek tek görüşüp çok zorlu bürokratik işlemleri yerine getirmesi gerekiyor. Hatta çoğu ülkede pahalı lisanslar satın alması da gerekecek. Dolayısıyla, F2 çalışanlarını önümüzdeki aylarda uykusuz günler bekliyor.