Facebook Work Projesi Nihayete Kavuştu!

facebook 1

Pek çok işveren haklı olarak ve çalışanlarının performanslarının düştüğü gerekçesiyle Facebook kullanımını yasaklıyor. Neyse ki sosyal medya devi, artık patronlarından rahatça izin vereceği yeni bir uygulamayı, birkaç gün içinde yayınlayacak.

Evet, artık iş yerinizde Facebook kullanmanız için bir engel yok.

Ancak bu ifadelerimiz sizi yanıltmasın, akşam birlikte olduğunuz mekandan fotoğraf paylaşmak veya Golden Retriever’ınızın birbirinden şirin fotoğraflarınızı paylaşmayı unutun.

Facebook at Work isimli uygulama bunların hiçbirine olanak tanımayacak. 10 Ekim 2016’da resmen yayınlanacak Facebook at Work, işvereninizin belirlediği iş arkadaşlarınız ile iletişiminize olanak tanıyacak. Patronunuz merhametli ise, listeye birkaç aile üyesini de ekleyebilir.

Dünyaca ünlü Bilişim Otoritelerinden Gartner’ın üst düzey yöneticisi, şirketin hamlesini şöyle yorumluyor: “Facebook, şimdiye kadar pek de iş yeri sahiplerinin içini ferahlatan bir uygulama olmadı. Aslında iş yerindeki sorunların anında çözümü için gereken her türlü iletişim uygulaması, onda mevcuttu. Facebook at Work’un geliştirilme amacı da tam olarak bu. Projeleri anında paylaşmak, maddi tablolar hakkında görüş belirtmek ve satış-pazarlama sektöründeki acil kurulum gibi eylemleri, gereken mercilerle saniyesinde paylaşmak.”

hero from facebook 360 home page

The Enderle Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Rob Enderle de, projeye sıcak bakanlardan. CEO; “İş yerlerinde kullanılan iletişim programları, IT birimlerimize sorun çıkartır. Sızma oldu mu, bir güvenlik açığı mevcut mu diye düşünüp dururuz. Çünkü sorumluluğumuz bu açıkları kapatmaktır. Ancak Facebook gibi işinin ehli bir uygulama sayesinde, rahat bir uyku uyuyabileceğiz.” açıklamasında bulundu.

Diğer bir analist Jeff Kagan ise biraz temkinli. Jeff Kagan, şu ibareleri kullanıyor: “Ünlü sosyal medya servisi, elini attığı hemen hemen her alanda, daima çok başarılıydı. Lakin ilgi alanı bireysel müşteriler olmuştu. Şimdi, kurumlarla uğraşmak zorundalar.”

Ev Concept, Paris Auto Show’da Gerçek Oldu!