Facebook Dating nedir? Nasıl çalışır?

facebook dating 1

#İŞBİRLİĞİ

Facebook uzun bir süredir üzerinde çalıştığı Dating uygulamasını sonunda hizmete soktu. Peki Facebook Dating nedir ve nasıl çalışır? İşte bu sorunun yanıtı.

Son yıllarda çöpçatanlık uygulamalarının hayli revaçta olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Tinder bu alanda önemli bir eşik noktasıydı. Bugün milyonlarca kullanıcısı bulunan Tinder’ın sektörde dişli bir rakibi bulunmuyordu. Ta ki şimdiye kadar.

Bir süredir gündemde olan Facebook Dating nihayet kullanıma sunuldu. Bu yazımızda Facebook’un yeni çöpçatanlık hizmeti hakkında bazı detayları siz okurlarımızla paylaşacağız. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan Dating uygulamasının ayrıntılarına geçelim.

Facebook Dating nedir? Nasıl kullanılır?

Öncelikli olarak Facebook Dating nedir sorusuna yanıt verelim. Aslında en basit haliyle Dating’in yeni bir Tinder olduğunu söyleyebiliriz. Yani kısacası, kullanıcıların tanımadıkları insanlarla iletişim kurarak, tanışmalarını, görüşmelerini sağlayan bir uygulama.

Peki bu uygulamanın Tinder’dan farkı ne? Aslına bakılırsa Tinder’dan öyle önemli bir farkı bulunmuyor. Fakat Dating’de mesaj atmayı beklemek için eşleşmeniz gerekmiyor. Zaten en önemli özelliği de burada gizli.

facebook dating 2

Bilindiği üzere Tinder’da beğendiğiniz biriyle iletişim kurabilmeniz için onun da sizi beğenmesi, yani eşleşmeniz gerekiyor. Facebook’un yeni uygulamasında ise böyle bir durum söz konusu değil.

Örneğin profiller arasında gezerken birisini beğendiniz. Hemen bu kişiye mesaj göndererek duygularınızı ifade edebilirsiniz. Ya da sadece beğenip geçerek, onun da sizi beğenmesini ve eşleşmeyi bekleyebilirsiniz. Bu tamamen size kalmış birşey.

Facebook profilleri kullanılabilir olacak

Dating uygulaması ile ilgili bir diğer soru işareti ise mevcuttaki Facebook profillerinin bu uygulamada kullanılıp, kullanılamayacağıydı. Bu soruyu da hemen aydınlığa kavuşturalım. Evet, Dating uygulamasında mevcutta bulunan profilinizi kullanabileceksiniz. Elbette profilim açığa çıkmasın diyorsanız, tamamen farklı, yeni bir profil de kullanabilirsiniz. Bu tamemen sizin kararınıza kalmış.

facebook dating 3

Peki bir diğer merak edilen soru. Dating uygulaması ücretli mi olacak? Malum Tinder’ın nimetlerinden tam anlamıyla faydalanabilmek için bir miktar ödeme yapmanız gerekiyor. Facebook’un çöpçatanlık hizmetinde ise şimdilik bir ödeme söz konusu değil. Yani tüm işlevlerden ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyorsunuz. Elbette bu durum ne kadar bu şekilde devam edecek, buna Mark Zuckerberg ve ekibi karar verecek.

Şimdilik Türkiye’de yok

Facebook yeni uygulamasını ilk etapta 20 ülkede kullanıma sundu. Ne yazık ki bu ülkeler arasında Türkiye yer almıyor. Hatta hiç bir Avrupa ülkesi yer almıyor da diyebiliriz. Facebook tarafından açıklanan listede Arjantin, Bolivya, Brezilya, Kanada, Şili, Columbia, Ekvador, Guyana, Laos, Malezya, Meksika, Paraguay, Peru, Filipinler, Singapur, Surinam, Tayland, Uruguay, Vietnam ve Amerika Birleşik Devletleri mevcut.

facebook dating 1

Facebook Dating Avrupa’ya 2020’nin başında gelecek. Muhtemelen bu uygulamanın ülkemizde kullanıma sunulması da Avrupa’yla eş zamanlı yani 2020’de olacaktır.

YouTube Premium nasıl iptal edilir?