Facebook Blackberry’nin Peşinde Mi?

facebook blackberry

Geçtiğimiz günlerde Blackberry ve Facebook şirketlerinin yetkilileri California’da bir araya geldiler.Ancak Facebook’un Blackberry’e bir teklifle gidip gitmediği henüz netleşmiş değil.

Bir süredir Facebook’un kendi akıllı cihazını üretmeyi planladığını biliyoruz. Bu toplantı bu spekülasyonları bir kez daha alevlendirdi. Şirketin satış gelirlerinin yaklaşık yarısı mobil reklamlardan gelmesine karşın kendi yazılım dağıtımı ve kullanıcıların verilerini toplama konularında Apple ve Samsung gibi donanım üreticisi şirketlere de gittikçe bağımlı duruma geldiği aşikar.

Facebook  bu yıl akıllı telefon pazarında büyük kayıplar veren bu markayı yeniden ayağa kaldırbilir mi bilinmez ama BlackBerry yaptığı son açıklamada üreteceği telefonları son tüketiciler yerine artık iş dünyası ve hükümet yetkililerine satmaya odaklanacağını duyurmuştu.

facebook_blackberryGüvenli-network teknolojisine odaklanan BlackBerry’nin en fazla sahip olduğu patentlerin rağbet görmesi bekleniyor. Analistler bu patentlerin 1 ila 3 milyar dolar değerinde olduğu tahmininde bulunuyor.