Facebook Müzik Servisi ile Ne Yapmayı Amaçlıyor?

tech facebook

Apple’ın iOS 8.4 güncellemesiyle birlikte hayata geçirdiği Apple Muzik uygulaması Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in de iştahını kabarttı. Peki Mark Facebook Müzik ile neyi planlıyor?

Facebook’un dahi çocuğu Mark Zuckerberg son dönemde Facebook’un bünyesine kattığı Instagram ve WhatsApp ile kendi deyimiyle “gücüne güç katmaya” devam etmekte. Yeni servislere ilaveten sanal gerçeklik gözlüğü Oculus’u da bünyesine katan Facebook’un dolayısıyla Mark’ın neyin peşinde olduğunu anlamak oldukça güç.

facebook-oculus2-970-80

Bir süredir Facebook’un Müzik servisine hatta kendi video servisini bile kurabileceğiyle ilgili söylentiler vardı. Bu gün ise Facebook’un Müzik servisiyle ne yapacağı konuşulmaya başlandı. Kısacası şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Facebook çok yakında müzik servisini açacak ve bu konuda kamuoyu yoklaması yapıyor.

1 milyar 440 milyon kullanıcıya sahip, her gün 800 milyon kullanıcının en az 40 dakika boyunca kaldığı bir platformun Müzik servisini nasıl yönlendireceği ise şimdilik bir bilmece. Facebook’un sayfanızda beğendiğiniz sanatçılara ait en yeni müzikleri siz Facebook’ta gezinirken size dinletmesi, bu dinletileri ve albümleri ücretli olarak size sunması. Kendi müzik kitaplığınızı oluşturabileceğiniz ve internete bağlı olmasanız da bunları dinleyebileceğiniz bir müzik servisi kurmasının artık çok yakın olduğunu öngörüyoruz. Lakin 798 milyon Facebook kullanıcısına ait kredi kartının sisteme dahil olduğu hesaba katıldığında özellikle müzik servisleri konusunda Spotify gibi şirketlerin ağzının sulandığını belirtmeliyiz.

Peki Mark, Spotify’i satın alır mı? Yok canım daha neler!

Facebook 10 Yıl Sonra Logosunu Hafifçe Değiştirdi