Epson Tanklı Yazıcılarla Baskıda Tasarrufa Devam Ediyor

Epson L110 tank açık

1.7 milyon Dolarlık AR-GE yatırımı ve günde 13 yeni patent ile sektörde inovasyonun öncüsü olan Epson, dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan; geliştirdiği “tanklı yazıcı” teknolojisiyle fark yaratmaya devam ediyor.

Epson EMEA Bölgesi Pazar Geliştirme Müdürü Renato Vincenti, “Sürekli Mürekkep Besleme Sistemli” yazıcılarla baskı maliyetinde devrim yarattıklarını ve gerek Türkiye, gerekse dünyada tüketici taleplerinden son derece memnun olduklarını belirtti. “Kalite, güvenilirlik ve garanti” olmak üzere 3 mottodan ödün vermeksizin tüketiciye çözüm sunabilmekten çok mutlu olduklarının altını çizen Vincenti, “Epson olarak tüketiciler için sürekli daha iyisini ve yenisini yaratmak üzere çalışıyoruz ki bu durumu AR-GE yatırımlarımız da açıkça ortaya koyuyor. Tanklı Yazıcılarımızla, tüketicinin orijinal yazıcıları modifiye ettirerek tanklı hale getirtip ürünün garanti kapsamı dışında kalmasını da engelledik. Garanti kapsamı dışında kalmanın yanı sıra,  modifiye edilen ürünlerin özellikle kirlilik açısından kullanım zorluğu da ortada. Oysa orijinal Epson tanklı yazıcıların kurulumu ve kullanımı oldukça kolay ve elbette garanti kapsamında” dedi.

Baskı maliyetinde ortalama 1.000 TL tasarruf

Türkiye pazarında dokuz farklı model tanklı yazıcıyla yer aldıklarını belirten Renato Vincenti baskı adetlerini ve renk düzeneğini aynı tuttuklarında Epson tanklı yazıcılarının muadil bir ürüne göre yarattığı maliyet avantajını da L210 ve L355 modellerinden örnekledi.  Vincenti; “Misal Epson L210’un baskı kapasitesi 4 bin sayfa siyah ve 6 bin 500 sayfa renkli. Bu adedi muadil bir yazıcıdan almak yerine Epson L210 kullandığınızda karınız 598 TL. L355 ileyse beraberinde gelen ilave 2 siyah şişeyle 12 bin sayfa siyah, 6 bin 500 sayfa renkli doküman basabilirsiniz ve muadil ürünle kıyaslandığında buradaki maliyet avantajınız ortalama bin 100 TL olmaktadır” dedi. Epson olarak ink jet teknolojisine yoğunlaştıklarını belirten Vincenti, ink jetin lazere göre yüzde 90 civarında enerji tasarrufu sağladığının da altını çizdi. Epson WorkForce M200

Türkiye pazarında dokuz model

Epson Türkiye’de dokuz tanklı yazıcısıyla tüketicinin hayatını kolaylaştırmaya ve baskı maliyetlerinde devrim yaratmaya devam ediyor. L110, L210, L300, L355, L550, L800, M100, M105 ve M200 modellerinden oluşan ürün yelpazesi dahilinde farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler mevcut.

 

Fotoğrafçılar için maliyet minimizasyonu sağlarken kaliteyi yüksek tutan L800, serinin profesyonel fotoğrafçılara ve fotoğraf tutkunlarına özel ürünü.

Hepsi bir arada, Wi-Fi bağlantılı, minimum baskı maliyetli yazıcı: L550

EPSON L550 kablosuz, 4’ü bir arada, networke bağlanabilen yeni bir model. Baskı, tarama, fotokopi ve faks özelliklerine sahip L550 ayrıca ADF, iki satır LCD ekran ve Ethernet bağlantısı da sunuyor. Teslimde iki şişe ekstra 70 ml’lik siyah mürekkep ile gelen ürün dakikada dokuz sayfaya kadar yüksek baskı hızıyla¹ ofislerin verimliliğini yükseltirken maliyetleri de minimize ediyor.

Epson iPrint ofis içinde akıllı telefon ve tablet bilgisayardan kablosuz olarak baskı almanızı sağlarken, L550 yeni çoklu kopyalama işlevi ile² bir sayfayı tek seferde 99 adete kadar basabiliyor.

L110-L210-L300 ve L355 de küçük ofisler ve ev-ofis kullanıcıları için ideal. Hem az yer kaplıyor, hem de baskı hızı ve maliyetiyle fark yaratıyor.

Yeni M serisiyle lazer yazıcılarda da tank sistemi

Epson lazer yazıcıları da Sürekli Mürekkep Besleme Sistemli…

Tek işlevli yazıcı M100, Wi-Fi bağlantılı tek işlevli yazıcı M105 ve Ethernet bağlantılı, ADF’si olan hepsi bir arada yazıcı M200’den oluşan yeni seride tüm ürünler 140ml’lik iki adet mürekkep şişesiyle teslim edilmektedir ki bu da 12 bin sayfa³ baskı alınmasını mümkün kılar. Ağ kurulumuna hazır M serisi ile dakikada 15 sayfaya¹ kadar baskı almak mümkün. Başlangıç ve düşük enerji kullanımı özellikleriyle ENERGY STAR nitelikli Epson M100, M105 ve M200 lazer yazı kullanıcılarının sarf malzeme maliyetini minimuma indiriyor.