Epic Games CEO’su Bir Kez Daha Microsoft’u Eleştirdi

windows 102

Birkaç ay önce Microsoft’a karşı sert eleştiriler yönelten Epic Games, bu eleştirileri dile getirmeye devam ediyor. Şirket Windows’un kapalı bir sistem haline gelmesinden şikayetçi.

Gears of War ve Infinity Blade gibi popüler oyunların arakasındaki stüdyo olan Epic Games, Microsoft’u eleştirmeye devam ediyor. Hatırlayacağınız gibi birkaç ay önce şirket CEO’su Microsoft hakkında konuşmuş ve şirketin Windows 10’u kapalı bir sistem haline getimeye çalışmasını eleştirmişti. Epic Games’in asıl eleştirisi Microsoft’un konsol, PC ve mobil cihazları bir arada toplamak için herşeyi kendi Windows Store’unda toplamasaydı. Microsoft ise bu eleştirilere cevap vermiş ve Windows’un her zaman geliştiricilere açık bir sistem olduğunu vurgulamıştı.

windows 10 mobile build

Ancak Microsoft’un bu açıklamaları Epic Games’i susturmaya yetmedi. Geçtiğimiz günlerde bir röportaj veren Epic CEO’su, bir kez daha Microsoft’a yüklendi. Microsoft’un Apple gibi tamamen kapalı bir sistem oluşturmak için ilk adımları attığını söyleyen CEO, bunun endüstrinin geri kalanını kötü yönde etkileyeceğine inanıyor. Epic CEO’su Microsoft’un ortak uygulama denemesinin de tutmayacağını da düşünüyor. Tüm Windows 10 cihazlarda çalışacak bu ortak uygulamaları sadece Microsoft’un yüklü paralar ödediği şirketlerin geliştirdiğini söyleyen CEO’ya göre başka birçok şirket de bu fikre sıcak bakmıyor.