Engelli Yolcuya Kolaylık Sağlamayan Şirkete Ceza!

Engelli Yolcuya Kolaylık Sağlamayan Şirkete Ceza!

Engelli yolcuya tekerlekli sandalye sağlamaması sebebiyle bir şirket daha cezalandırıldı. İşte tüm detaylar.

Air Canada, tekerlekli sandalye yardımı sağlanmadığı için engelli bir yolcunun uçakta resmen sürüklenmek zorunda kalması nedeniyle 97.500 Kanada Doları (58.075 £) para cezasına çarptırıldı. Olay, 30 Ağustos’ta spastik serebral palsi hastası Rodney Hodgins’in havayoluyla Kanada’nın Vancouver kentinden ABD’nin Las Vegas kentine uçtuğu sırada meydana geldi. İniş sırasında uçuş görevlileri 49 yaşındaki Bay Hodgins’e kendisini koltuğundan uçağın ön kısmına taşıyacak dar koridor koltuğunun olmadığını söyledi. Engelli adam, eşi Deanna’nın desteğiyle kendini 12 sıra boyunca resmen yerde sürüklemek zorunda kaldı.

Engelli Yolcuya Kolaylık Sağlamayan Şirkete Ceza!

Kendisinin ve eşinin evlilik yıldönümünü kutlamak için Las Vegas’a giden Bay Hodgins, kendisinin “ciddi bir acı” içinde kaldığını söylerken Deanna, yardım eksikliğini “insanlık dışı” olarak nitelendirdi. O sırada Air Canada müşteri hizmetleri ikiliyle iletişime geçerek gelecekteki seyahatler için 2.000 dolarlık bir uçuş kuponu teklif etti. Ancak Bay Hodgins, Air Canada’nın politikasını değiştirmesini, böylece uçak indiğinde engelli bir kişiyi karşılamak için her zaman birisinin orada olmasını istediğini söyledi.

“Bacaklarımı acıttı. Tatilimde üç gün boyunca kendimi çok kötü hissettim” dedi. “Beni umursamıyorlar, sadece bu uçaktan inmemi istiyorlar diye düşündüm” ifadelerini kullanan adam şirketi şikayet etti. Air Canada o dönemde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Las Vegas’ta üçüncü taraf bir tekerlekli sandalye yardım uzmanının hizmetlerinden yararlanıyoruz. Bu ciddi hizmet kesintisinin nasıl meydana geldiğine ilişkin araştırmamızın ardından Las Vegas’taki diğer Mobilite Yardımı hizmet ortaklarını değerlendireceğiz.”

ODINE EN İYİ 20 TELEKOM TEDARİKÇİSİ ARASINDA YER ALDI