Media Markt’tan Engel’siz Mağaza Deneyimi

MediaMarkt

İki katlı mağazalarda yer alan asansörlerden, tüm koridorların tekerlekli sandalyenin geçebileceği genişlikte dizayn edilmesine kadar engelli kişilerin hayatını kolaylaştıracak uygulamalar Media Markt mağazalarında yerini alıyor.

Media Markt’ın 39 mağazasındaki engellilere yönelik uygulamaları, engelli tüketicilerin de mağazada kolayca teknoloji ile tanışmasına olanak tanıyor.

MediaMarkt

Media Markt Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Nurçin Koçoğlu, Engelliler Haftası kapsamında yaptığı açıklamada: “Türkiye nüfusunun yüzde 12’si engelli bireylerden oluşuyor. Engellilerimizin toplumsal hayata daha fazla entegre olabilmeleri ve ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmeleri için önlerindeki engellerin kaldırılarak uygun ortam koşullarının hazırlanması hepimizin toplumsal sorumluluğu. Avrupa’nın bir numaralı elektronik market zinciri olarak, mağazamızda teknolojiye ilgi duyan ve mağazalarımızı ziyarete gelen engelli tüketicilerimizin rahatlıkla gezinmeleri ve alışveriş yapmaları için özel alanlar hazırladık. Örneğin tüm koridorlarımızı tekerlekli sandalyenin geçebileceği genişlikte dizayn ederken, iki katlı olan mağazalarımızda asansör hizmetimizi devreye aldık. Ayrıca yine mağazalarımızda eğer ihtiyaç duyulursa tekerlekli sandalyelerimiz de mevcut.” dedi.

Tüketiciye dokunan her mağazada engellilere yönelik uygulamaların olması gerektiğine dikkat çeken Koçoğlu, böylece tüketicilerin alışverişlerini basit çözümlerle zahmetsiz yapabileceklerini söyledi.          

Alibaba Dünyaya Açılmak İstiyor