En Tehlikeli Siber Tehditler İçin Çevrimiçi Radar

kaspersky2

Kompleks operasyonların giderek daha sık rastlanan bir siber suç unsuru haline gelmesiyle birlikte Kaspersky Lab, en gelişmiş siber kampanyalarla ilgili sahip olduğu bilgilerin tamamını biraraya getiren bir siber hizmetin lansmanını yaptı.

Ekibin portföyü şu anda Regin, Darkhotel, Cloud Atlas ve başkaları da dahil olmak üzere 29 başlıca hedefe yönelik siber saldırıya dair araştırmalar içeriyor. Yeni hizmet aracılığıyla kullanıcılar, tehditler arasındaki bağlantıların yanı sıra trendler ve etkilerini araştırabilir veya belirli bir tehdidin davranışlarını inceleyebilecek.

kaspersky

“Dört yıl önce hedefe yönelik siber kampanyaları tek seferlik olarak değerlendirebilirdik. Ancak bunlar artık tek seferlik olaylar değil; siber tehdit dünyasında kendilerine özel bir yer edindiler ve dikkat çekiyorlar” diyen Kaspersky Lab Baş Güvenlik Uzmanı Alexander Gostev, “Bu nedenle yeni bir çevrimiçi hizmeti devreye alıyoruz. Gelişmiş siber kampanyaların ölçeğini göstermek ve büyüklük ve erişim durumlarını değerlendirmek için bir yöntem sağlamak istiyoruz. Yalnızca 2014 yılında hedefe yönelik tehditlerin 4.400’den fazla kurumsal kurbanı olduğunu belirledik” şeklinde konuştu.

Her bir siber saldırı zaman çizgisinde gemi şeklinde gösteriliyor: gemi ne kadar büyükse saldırı o kadar uzun bir süredir devam etmekte. Geminin arkasındaki iz il zararlı yazılım örneklerinin belirlenmesinden araştırma projesinin sonuçlarının yayınlanmasına kadar geçen süreyi gösterir. Renk derecesi, kurban sayısını gösteriyor.

Hizmet ile farklı siber kampanyalar arasındaki bağlantıları görmek ve her biri ile ilgili enfeksiyon coğrafyası, zararlı yazılımı gönderme yöntemleri, siber suçluların hedefleri ve her bir saldırıya dair özelliklere dair bilgi almak mümkün. Kolay kullanımlı bir filtre ile saldırılar kategoriye göre sıralanabilmekte, böylece belirli bir ülke veya bölgeye yoğunlaşmış ve belirli tekniklerin kullanıldığı saldırılara odaklanılabilmekte.

Mozilla’dan Saydam Akıllı Telefon: Fx0