Siber Dünyanın Tehdit Haritası

Portal
Kaspersky Lab’in yeni portalı, siber dünya ve bu dünyada yaşayanların gerçek zamanlı bir resmini gösteren benzersiz istatistiksel verileri barındırıyor.

Kaspersky Lab, Kaspersky-cyberstat.com sitesi ile siber dünyayla ilgili müthiş bir kaynak sunuyor.  Portalda en yaygın çevrimiçi tehditlerin derecelendirmeleri, geçtiğimiz ay içinde en sık saldırıya uğrayan ülkelerin listesi ve bugün tespit edilen farklı zararlı yazılımların sayısı bulunuyor.

Yeni portalın ziyaretçileri geçtiğimiz yıl dünya çapında kaç adet e-postanın gönderildiğini, geçtiğimiz 24 saat içinde yazılan blog iletileri veya tweetlerin sayısını, bugün kaç adet yeni telefon satıldığını, kaç sitenin saldırıya uğradığını görebilecekler.

 Portal

Portaldaki istatistiklerin bir kısmı Kaspersky Lab ürünleri tarafından tespit edilen yeni tehditler hakkında gerçek zamanlı bilgiler sağlayan bulut tabanlı Kaspersky Security Network hizmetinden, bir kısmı da özellikle worldometers.info ve realityclock.com çevrimiçi istatistik hizmetleri gibi diğer kaynaklardan elde edildi. Yeni siber tehditler hakkında bilgiler şirketin dünyanın her yerinde çalışan antivirüs analistleri tarafından işleniyor.

Farklı zaman dilimlerinde çalışan uzmanlar yeni zararlı yazılımlara karşı İnternetin sürekli olarak taranmasını sağlıyor. Yeni tespit edilen tehditler derhal tüm Kaspersky Lab ürünlerinin antivirüs veritabanlarına ekleniyor. Analistlerin çalışmaları hakkında bilgiler ve şirketin Moskova’daki antivirüs laboratuarının benzersiz görünümü için şu sanal tura katılabilirsiniz. İstatistik portalına ek olarak Kaspersky Lab yakın zamanda, dünyanın her yerinden siber tehdit vakalarını gerçek zamanlı olarak görüntüleyen bir çevrimiçi hizmet olan etkileşimli siber tehdit haritasını da kullanıma sundu.

Sledgehammer’dan Advanced Warfare Hakkında Açıklamalar