Şimdiye kadarki en ilginç Covid 19 tedbiri!

Covid 19 tedbiri

COVID-19 önlemleri kapsamında bir süredir kapalı olan Tesla Gigafactory Şanghay fabrikasında yeni bir çalışma metodu denenecek.

Şimdiye kadarki en ilginç Covid 19 tedbiri! COVID-19 salgını her ne kadar dünya genelinde yavaş yavaş etkisini yitiriyor olsa da salgının ilk baş gösterdiği yer olan Çin’de hala bu konu gündemi fazlasıyla meşgul ediyor. Öyle ki, birçok fabrika halan korona tehdidi nedeniyle üretime ara verme politikası uygulamaya devam ediyor.

Covid 19 tedbiri

Üretime ara veren fabrikalardan biri de Şanghay’da faaliyet gösteren Tesla Gigafactory üretim merkeziydi. Günlük 2 bin adet Tesla üretebilme kapasitesine sahip olan bu fabrika, bölgede yeniden artan COVID-19 vakaları yüzünden 28 Mart’ta üretime ara vererek kepenk kapatmıştı.

Covid 19 tedbiri

Bununla birlikte aradan geçen 20 günden uzun süre sonunda hala durumun normale dönmemesi nedeniyle bölge yöneticileri yeni bir uygulamaya geçme kararı aldı. Buna göre seçilmiş çalışanlarla fabrika yeniden açılacak ve bu çalışanlar bölgedeki olağanüstü hal kalkana kadar fabrikada yatıp kalkacak. Dahası bu süre zarfında fabrikaya dışarıdan herhangi bir giriş çıkış da olmayacak.

Covid 19 tedbiri

Şimdiye kadarki en ilginç Covid 19 tedbiri!

Peki bu çalışanlar neye göre seçilecek? Günlük yaklaşık 65 dolar karşılığında çalışacak ve fabrikada yatıp kalkacak bu çalışanlar, mevcut çalışanlar içerisinde 2 doz aşısını olanlar arasından seçilecek. Ayrıca bu çalışanlara ilk üç gün boyunca her gün test yapılacak ve içlerinde hiçbir koronalı olmadığından emin olunacak.

Fabrikada yatakhane olmaması nedeniyle her çalışana bir uyku tulumu verecek olan şirket yönetimi, aynı zamanda günde üç öğün ücretsiz yemek servisi de yapacak. En az 1 Mayıs’a kadar devam etmesi beklenen yeni sistemin daha uzun süre uygulanıp uygulanmayacağını ise bölgedeki korona virüs tedbirlerinin gevşetilip gevşetilmemesine göre karar verilecek.

Apple ürünlerinin üretimi 10 gün içinde durma noktasına gelebilir