HP Z4 Rack G5 : Dünyanın en güçlü 1U raf tipi iş istasyonunu duyurdu

Z4 Rack G5

Z4 Rack G5, kompakt 1U form faktörü tasarımı ve en talepkar müşterilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış performansıyla profesyonellerin uzaktan çalışma yöntemlerinde yüksek verim yaratacak şekilde tasarlanıp üretildi.

Veri bilimciler, içerik oluşturucular ve mühendisler uzaktan çalışma beklentisine uyum sağlarken, HP Z4 Rack G5 her yerden yüksek kaliteli, yüksek performanslı bilgi işlem yetenekleri sağlayarak gereken esnekliği sunuyor.

Ayrıca, Z by HP müşterilerinin (içerik oluşturucular, mühendisler ve veri bilimcileri) iş akışları gelişip arttıkça, grafik performansı başarıları için önemli hale geldi.

Z4 Rack G5

Bu nedenle HP,  kendi platformlarında yeni Ada Nesli GPU’ları (NVIDIA RTX 5000, NVIDIA RTX 4500 ve NVIDIA RTX 4000) desteklendiğini duyurdu. HP şu anda NVIDIA RTX 6000’i de destekliyor. NVIDIA RTX Ada Nesli GPU’lar, işleme, veri bilimi ve mühendislik simülasyonu için hata düzeltme koduna (ECC) sahip çok miktarda grafik belleği sunuyor.

Z4 Rack G5

Dördüncü nesil Tensor Çekirdekleri, daha hızlı üretken yapay zeka içeriği oluşturmak için önceki nesil NVIDIA Ampere mimarisinin 5 katına kadar model eğitim performansı ve 5 katına kadar çıkarım performansı sağlıyor.

Z by HP Kıdemli Başkan Yardımcısı Jim Nottingham “HP mühendisliği, yapay zeka modeli oluşturma, veri bilimi çözümleri ve makine öğrenimi için mümkün olan en yüksek performanslı iş istasyonlarını sağlıyor.

İş akışları değişip geliştikçe HP de günümüzün yaratıcılarının, mühendislerinin ve veri bilimcilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gelişiyor,” diyerek şöyle ekliyor: “Dünyanın en sürdürülebilir bilgisayar portföyüyle sorunsuz iş akışları, gelişmiş maliyet öngörülebilirliği ve sürdürülebilirlikte pazar liderliği sunmaya devam ediyoruz; ayrıca yapay zeka platformlarından daha geniş bir şekilde yararlanmak için NVIDIA Ada Generation GPU mimarisi aracılığıyla NVIDIA ile işbirliğimizi genişletiyoruz.”

iPhone 16 Pro’larda olacaktı iPhone 17 Pro’lara kaldı