Bu Pedallarla Bisikletiniz Çalınamayacak

pedalla

Bisiklet bir tutku. Bunun yanı sıra da bir sorumluluk. En kolay şekilde çalınabilecek taşıtlar kategorisine giriyor. Özellikle Türkiye’de göz açıp kapayıncaya kadar ortadan yok olabiliyor.

 

Bisiklet hırsızlıklarına karşı ilginç bir çözüm geldi.Bisiklet sahiplerinin en büyük sorunu olan bu hırsızlık olaylarına artık çözüm var.Her şeyin akıllısı oldu akıllı pedallarda olabilir. Yeni akıllı pedallar ile bisiklet hırsızlıklarına son verilecek.

Connected Cycle adlı akıllı pedallar her çeşit bisiklete takılabiliyor.Akıllı pedallar bisikletin bulunduğu GPS bilgilerini kaydediyor. Kullanıcının akıllı telefonuna bu bilgileri yolluyor. Ayrıca bu takip ve bilgi akışı sırasında kullanıcının telefonunun sarjından yemiyor. Ayrıca bu bağlantı için herhangi ekstra bir ücrette ödenmiyor.

 

Bisikletinizi park ettiğiniz yerde olduğunu akıllı cihazınızdan göremiyorsanız bisikletinizin çalındığını anlayabilirsiniz. Ayrıca nereye götürüldüğünü de izleyebilirsiniz ve adresi öğrenebilirsiniz. Ne kadar uzakta olursanız olun bisikletinizin nerede olduğunu akıllı telefonunuzdan görebilirsiniz.Ayrıca bu pedallar yalnızca güvenlik amacıyla kullanılmıyor. Kullanıcının aktivite takibini de üstleniyor. Bisikleti ne kadar süre kullandığınızı, hızınızı ve katettiğiniz yolu da görebilirsiniz. Kendi enerjisini kendi karşılayan pedallar herhangi bir sarj ihtiyacı duymuyor.
Connected Cycle adlı pedallar IndieGoGo üzerinden aradığı desteği buldu.Bu platform üzerinden satın almak isteyenler 220 dolar yerine 149 dolar ödeyecekler. Pedallar 2015 yılının Aralık ayında kullanıcılara teslim edilecek. Ülkemize gelip gelmeyeceği konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.

eBay Google’ın Yardımına Koştu