Elleri Kullanmadan Ödeme Yapma Dönemi Başlıyor!

4

#İŞBİRLİĞİ

Gelişen e-ticaret ve ticaret faktörleri markaları ve işletmeleri daimi olarak ödeme işlemlerini kolaylaştırarak müşteri yakalama olgusuna doğru itiyor.

Geçtiğimiz günlerde yeni bir gelişme daha yaşandı. Bahsi geçen elleri kullanmadan ödeme yapma konusunda ki hamle teknoloji ve İnternet devi arama motoru Google‘dan geldi. Hands Free ! Geliştirmekte oldukları bir sistem ile tüketici ve kullanıcılara ellerini kullanmadan ödeme yapabilecek bir sistem geliştirme hazırlığında olduklarını belirtti.

Tüketicilerin gün içerisine cüzdan içinde kart, para ve benzeri cisimleri aramaları hem ticareti yavaşlatıyor hemde sirkülasyonu azaltıyor. Dolayısıyla tüketicilere kartları, paraları ve cüzdanları yanında olmadan tamamiyle tüm bankalar ve işletmeler için ortak bir havuzda toplanacak elleri kullanmadan ödeme yapma imkanı sunacak bu sistem, önümüzdeki günlerde test edilmeye başlanacak. Ticaretin hareketlendirilmesi ve evrenselleştirilmesi noktasında ki bu yatırım, hayli ses getirecek gibi duruyor.

Sistem ise şöyle işleyecek. Kullanıcıların veya tüketicilerin ortak bir havuzda fotoğrafları, banka hesapları veya belirledikleri sistem içi hesap bilgileri yer alacak. Bu hesap içerisinde kullanıcılar daha öncesinde ve sonrasında ödeme yapma imkanına sahip olacaklar.Ayrıca tüm bu işlemler Google koruması ve güvencesi altında gerçekleşecek. Elleri kullanmadan ödeme yapma dönemi olarak adlandırılan bu dönem, kişilerin kredi kartlarına da entegreli olarak çalışabilecek.

Özellikle çocuklu anneler ve gün içerisinde sıklıkla kartlarını veya cüzdanlarını bir yerlerde unutanlar için çok sevindirici bir gelişme olan elleri kullanmadan ödeme yapma yöntemi şimdiden oldukça büyük ilgi görmüş durumda.

Apple ile FBI Arasındaki Kavga Büyüyor!