Elektrikli otomobil satışları hızla artıyor

Ferrari, 2026 yılına kadar elektrikli araçlara geçmiş olacak

Elektrikli araç pazarı her geçen gün büyürken, bu alanda öncülüğü dünyanın üretim üssü olarak görülen Çin gerçekleştiriyor.

Elektrikli otomobil satışları hızla artıyor. Çin’in elektrikli araç pazarı, teşviklerin azaltılmasına karşın 2023’ün ilk çeyreğinde güçlü bir büyüme gösterdi ve beklentileri alt üst etti. Counterpoint’in yaptığı Çin Yolcu Elektrikli Araç Model Satış Takibi analizine göre, ülkede EV satışları bu dönemde geçen yıla kıyasla %29 arttı. Özellikle batarya elektrikli araçlar, pazarı domine ederek toplam satışların yaklaşık %70’ini oluşturdu. Ayrıca, plug-in hibrit EV’lerin popülaritesi çarpıcı bir şekilde arttı; Çinli tüketiciler arasında %88’lik bir yıllık artış yaşayarak giderek daha popüler oldu.

Toyota elektrikli otomobil

Pazar payı açısından BYD, %79’luk çarpıcı bir satış büyümesi ve önceki yıla göre %9.8’lik bir pazar payı artışıyla lider oldu. Ayrıca, en üst 10 otomotiv grubu, 28 markayı kapsayarak, Çin’deki toplam yolcu EV satışlarının %80’inden fazlasını oluşturdu. Bu durum, köklü oyuncuların Çin EV pazarında hala önemli satış hacimleri yaratmaya devam ettiğini yansıtıyor.

Elektrikli otomobiller menzil sorunu yaşıyor

Elektrikli otomobil satışları hızla artıyor

Teşviklerdeki azalmalara karşın, Çin’in EV pazarındaki güçlü büyüme devam ediyor. Bu, ülkedeki elektrikli araçların dayanıklılığını ve popülerliğini vurguluyor. Sürdürülebilir ulaşım çözümlerine odaklanan ve destekleyici bir düzenleyici ortama sahip olan Çin, EV’ler için dünyanın en büyük pazarı konumunu koruyarak sektörde daha fazla yenilik ve yatırımı teşvik etmeye devam ediyor.

en ucuz elektrikli otomobiller 1

Çin’in hızla büyüyen yerli elektrikli araç endüstrisini gösteren bir örnek olarak, 2023’ün ilk çeyreğinde Çin’deki en çok satan 10 EV modelinden sekizi yerli üreticilerden geldi. Dikkat çeken bir şekilde, Tesla dışındaki yabancı modeller, ülkenin en çok satan EV’leri arasında yer bulamadı. Bu durum, Çinli tüketicilerin yerli EV markalarına olan güçlü tercihini vurguluyor.

Özellikle, en çok satan 10 modelin toplam satışları, Çin’in yolcu EV pazarının önemli bir oranı olan %46’sını oluşturdu. Bu durum, yerli üreticilerin satışların çoğunu yönlendirdiği Çin EV pazarındaki yoğun rekabeti göstermektedir. Elektrikli otomobil satışları hızla artıyor.

OnePlus Nord CE 3 tasarımı tamamen ortaya çıktı