Gerçek Snowden ile gizlice görüşmüş!

4871012921

Tüm dünyada şok etkisi yaratan ABD’nin Prism skandalı hakkındaki filmde, skandalı ortaya çıkaran eski CIA ajanı Edward Snowden’i canlandıracak aktörün, Edward Snowden ile gizlice görüştüğü anlaşıldı.

487101292[1]

ABD’nin en çok arananları arasında yer alan ve CIA’nin görüldüğü yerde “vur” emri çıkardığı, Rusya’ya kaçarak hayatını kurtaran ve Putin tarafından Rusya’da koruma altına alınan Edward Snowden ile sohbet etmek, CIA’nin hedefine oturmanız için yeterince makul bir neden.

Ancak Prism skandalını anlatacak olan filmde Edward Snowden’i canlandıran aktör Joseph Gordon-Leavitt’in gizlice Rusya’ya giderek Edward Snowden ile 4 saat boyunca baş başa görüştüğü ortaya çıktı. Gordon-Leavitt’in Rus gizli servisi tarafından son derece yüksek güvenlik önlemleri altında ve adresini bilmediği bir yere götürlerek Snowden ile görüştürüldüğü, görüşmenin hiçbir kısmını ise kayıt etmesine izin verilmediği de anlaşıldı.

ABD’nin en çok yakalamak istediği insanı saklandığı yerde canlı olarak görebilen son ABD’li olan Gordon-Leavitt’in, CIA’nin sayısız sorgusundan geçeceğini tahmin etmek zor değil.