EBAY: 145 Milyon Şifre Çalındı!

EBAY 145 Milyon Şifre Çalındı

Dünyanın en büyük çevrim içi alışveriş firmalarının başında gelen Ebay, büyük bir siber saldırıya maruz kaldığını belirterek tüm müşterilerinden şifrelerini yenilemelerini talep etti.

Ebay tarafından yapılan açıklamada, siber korsanlar tarafından ciddi bir saldırıya maruz kaldıkları ve saldırıda şifrelenmiş parolalar ile beraber finansal olmayan veri tabanının çalındığı bildirildi.

EBAY 145 Milyon Şifre Çalındı!

145 milyon kullanıcıdan şifrelerini değiştirmesini isteyen firma, siber korsanların Ebay veri tabanından çaldığı bilgiler arasında e-posta adresleri, fiziksel adresler, telefon numaraları ve doğum tarihleri de dahil şifre bilgileri ile diğer kişisel bilgilerinin de çalındığını duyurdu.

Firma yaptığı açıklamada, kullanıcılarının kredi kartı bilgileri dahil finansal verilerine zarar gelmediğinin altını çizerken, kullanıcıların başka sitelerde kullandıkları şifreleri kullanmamalarını vurguladı.

Online ödeme hizmeti sunan PayPal‘a herhangi bir yetkisiz erişimin tespit edilmediğini belirten yetkililer bu verilen güvenli bir ağda saklandığını sözlerine ekledi.

ABD’de daha önce siber korsanlar American Online (AOL) firmasına saldırmış ve 120 milyon müşterisine ait e-posta, parola, iletişim listesi gibi hassas bilgileri ele geçirmişti.

Yetkililer finansal bilgiler konusunda endişe edilmemesi gerektiğinin altını çizseler de, her bilgiye ulaşabilen siber korsanların, bu bilgileri es geçmeleri ve yetkililerin ısrarla bu durumun altını çizmesi akıllarda soru işaretine neden oluyor.

Batman: Arkham Knight’dan İlk Oynanış Videosu!