Çalınan eBay Hesapları Satışa Çıktı!

Çalınan eBay Hesapları Satışa Çıktı

Kısa bir süre önce eBay’in büyük bir siber saldırıya uğradığını ve tüm kullanıcılarının şifrelerini değiştirmeleri gerektiği haberini yapmıştık.

Geçtiğimiz haftalarda eBay‘e yapılan siber saldırının haberini yaptığımızda çok sayıda kullanıcıya ait kullanıcı adı ve şifre bilgilerinin çalındığını belirtmiştik.

Çalınan eBay Hesapları Satışa Çıktı!

Ebay uğradığı bu siber saldırı sonrasında yaptığı açıklama ile çok sayıda kullanıcıya ait giriş bilgilerinin yanı sıra adres, telefon ve birçok kişisel bilgilerinin de çalındığını belirtmiş ve yaklaşık 233 milyon kullanıcısının tehdit altında olduğunu açıklamıştı.

Gelen yeni haberleri göre siber saldırıyı gerçekleştiren hackerlar çaldıkları hesapları satışa çıkarmış durumda. İngiltere’de bulunan olumlu geri bildirim puanı olan 1000 hesabı 24,930 sterlinden satışa çıkaran siber korsanlar bir başka satış şeklini ise hesap olarak değil, doğrudan kullanıcı ad ve soyadlarını satışa çıkararak gerçekleştiriyor.

Tüm kullanıcıların ad ve soyadlarının bulunduğunu belirten siber korsan bu isimlerin listesini ise 2,100 sterlinden satıyor.

eBay bu saldırıdan sonra sistemlerini güçlendirmek adına yeni çalışmalar başlattığını açıklamış ve kullanıcılarından bağlı olan PayPal hesaplarını ve bunun gibi hesapları sıfırlayarak yeni bir mail adresi ve şifre ile değiştirmelerini önermişti.

Ask.fm Yasaklandı!