Spotify’ye Siber Saldırı!

Spotifyye Siber Saldırı

En büyük müzik dinleme platformlarından birisi olan Spotify, sistemlerine yönelik bir siber saldırı gerçekleştirdiği haberini verdi.

Sistemlerine yönelik siber saldırıya maruz kaldıklarını açıklayan popüler müzik dinleme platformu Spotify, şirket içi bilgilerine ve sistemlerine izinsiz giriş yapıldığını duyurdu.

Spotify'ye Siber Saldırı!

Saldırıyı gerçekleştiren siber korsanların bir Spotify kullanıcısının bilgilerine ulaştığını ancak şifre ve ödeme bilgileri gibi bilgilerine erişemediklerini açıkladı. Geçtiğimiz yıl ülkemizde de yayın hayatına başlayan müzik dinleme platformu, aynı yıl içinde 6 milyondan fazla ücretli olmak üzere 24 milyonun üzerinde aktif kullanıcı sayısına ulaştığını bildirmişti.

Yapılan açıklamaya göre şirket önümüzdeki günler içinde kullanıcılarından güvenlikleri için kullanıcı adı ve şifrelerini tekrar girmelerini talep edecek.

Android kullanıcılarının güvenlik sistemlerini güçlendirmek için ayrıca bir güncelleme yapılacağı belirtilirken, kullanıcıların büyük çoğunluğu müzik dinleme platformu tarafından yayınlanan yeni sürümü yüklemeleri için aşağıdaki mesajı alacaklar;

“Eğer önümüzdeki günlerde Spotify’dan böyle bir mesaj almazsanız doğrudan Google Play‘e girerek oradan yükleme yapmanız gerekiyor.

Spotify’ın en çok tercih edilen özelliklerinden olan çevrimdışı listeleri kullanmak isteyenler ise yeni versiyonda tekrar çevrimdışı olarak yüklemeliler.”

Steam Machine ve Kontrolör Ertelendi!